zunanje žaluzije 1

Zunanje žaluzije – da boste videli le tisto, kar želite

Zunanje žaluzije so kvalitetno senčilo, ki ga lahko najdete na stanovanjskih objektih, primerno pa je tudi za poslovne objekte. Zunanje žaluzije Cugelj.si združujejo kar nekaj prednosti, ki jih uvrščajo v sam vrh najkvalitetnejših zunanjih žaluzij. Izdelane so namreč iz obstojnega in kakovostnega aluminija. Z njihovo pomočjo boste lahko poljubno zastrli pot svetlobi v vaš prostor, saj omogočajo stopenjsko senčenje. Poleg tega pa vam nudijo učinkovito zaščito proti soncu in neugodnim temperaturam. S kakovostnimi zunanjimi žaluzijami boste lepo popestrili izgled vašega doma, saj je njihov namen med drugim tudi estetski. Mimoidoči jih bodo z zanimanjem občudovali, medtem ko boste vi varno skriti pred radovednimi pogledi z ulice.

zunanje žaluzije 1

Kakšne žaluzije izbrati

Zunanje žaluzije poznamo v treh različnih izvedbah, ki se med seboj razlikujejo glede na tip lamel – C80, T80 in Z90. Odločitev, katere lamele boste izbrali, je seveda vaša. Vsaka vrsta lamel po nečem izstopa, poleg njihove barve in sistema namestitve, pa je to najpomembnejši kriterij, na podlagi katerega boste izbrali zunanje žaluzije.

Lamele C80 so najbolj osnovne lamele. Gre za standardne, v črko C oblikovane lamele. Njihova struktura je trdna in stabilna, vzdrževanje pa je enostavno. Njihova oblika omogoča hitro in učinkovito odtekanje vode, hkrati pa so izredno lepe na pogled. Ta tip lamel bodo izbrali ljubitelji mehkejših linij.

Za nekoliko bolj strog videz boste izbrali lamele T80, ki imajo vidnejši rob in ostrejše linije. Zaradi svojih pravilnih geometrijskih linij pa dajejo videz, ki je nekoliko bolj tehnične narave. Če pa za svoj dom iščete žaluzije, ki prostor kar najbolj zatemnijo in nudijo najvišjo stopnjo zaščite pred vetrom, potem je najbolje izbrati lamele Z90. S strani so oblikovane v črko Z, vsaka lamela pa vsebuje tudi gumo, ki zagotavlja kar najtišje zapiranje.

Odločiti se morate tudi za sistem montaže zunanjih žaluzij. Ta je lahko nadomestni, pri katerem je vidna zunanja maska. Če pa hišo gradite na novo ali pa obnavljate fasado, potem se lahko odločite za vedno bolj priljubljen podometni sistem. Svoje žaluzije boste lahko upravljali kar iz naslanjača, saj lahko poleg ročnega stikala izberete tudi kontrolni daljinec. Izbira primernih žaluzij ni vedno enostavna, zato pa vam pri tej težki odločitvirade volje pomagajo strokovnjaki iz podjetja Cugelj d.o.o.

Rate this post