cena fasade

Cena fasade je odvisna od več dejavnikov

Obnova in gradnja stanovanjskega ali gospodarskega objekta predstavlja svojevrsten izziv, ki se ga vedno lotimo z določeno mero previdnosti. Da bo objekt popoln v zadnji fazi poskrbimo za fasado. Kakšna je cena izdelave fasade in kako poskrbeti, da za najboljšo ceno dobimo največ?

Kakšna je cena fasade?

Fasada predstavlja prvo ogledalo objekta svetu, je torej prva stvar, ki jo pravzaprav opazimo, ko nekoga obiščemo oziroma, ko se sprehodimo mimo objekta. Podobno kot naš obraz lahko fasada pove marsikaj o objektu, pa tudi lastniku. Cena izdelave fasade je odvisna od površine objekta, ki jo želimo urediti, dotrajanosti objekta ter s tem povezanih stroškov popravkov, od izbranih materialov, pa tudi estetskih elementov, ki jih želimo fasadi dodati.

 

cena fasade

 

Pri izbiri fasade je pomembno, da v prvi vrsti sledite svojim željam. Barvna paleta možnosti izbire je velika in se še povečuje, pri izbiri lahko tako prisluhnete sebe in svojemu stilu, strokovnjaki pa vam bodo z veseljem svetovali tudi o možnosti izbire barve fasade, ki bo prilagojena tudi videzu vaše okolice. Z ustrezno izbiro barve fasade ne boste poskrbeli le za boljšo vključitev v okolje, pač pa boste poskrbeli tudi za večjo tržno vrednost vaše nepremičnine v primeru njene prodaje. Pri temne moremo mimo dejstva, da lahko barve z leti bledijo – na bledenje vplivajo naravni procesi, pri njihovem zmanjševanju učinkovanja pa je pomembna zlasti kvalitetna izdelava fasade.

Fasada pa ni le estetski element vaše nepremičnine. Ima namreč pomembno funkcionalno vlogo, ki pomembno vpliva na to kakšna je končna cena fasade. V osnovi velja, da je pomembno s fasado poskrbeti tudi za izolacijo hiše. Slednja se kot bistvena kaže tako v poletnem kot zimskem času, ko lahko z dobro izolacijo stavbe privarčujete več pri ohlajanju oziroma segrevanju vaše stavbe. V osnovi lahko za izolacijo v sklopu fasade izbirate med dvema materialoma – tervolom in stiroporjem. Slednji je med ljudmi daleč najbolj priljubljen material, saj je cenovno dostopen, dobro opravlja svoje izolativne naloge, je enostaven za nanos, hkrati pa je manj dovzeten za absorpcijo vlage ter je enostaven za uporabo. Tervol pa je material, ki ne gori, je naravnega izvora in ima druge lastnosti, zaradi katerih postaja vse bolj priljubljen material za izdelavo fasad, čeprav kaže, da prvega mesta stiroporju zaenkrat ne bo prevzel.

Rate this post