čistilna naprava

Zakaj je čistilna naprava nujna do konca tega leta

Čistilna naprava je del ekologije, ki ohranja naše okolje čisto in to predpisuje Evropska Unija. Tisti, ki nimate dostopa do javne kanalizacija jo morate imeti zato si to oglejte na tej povezavi https://www.ekohit.si/cistilne-naprave/ kjer lahko naročite svojo. Zakon predpisuje, da morate čistilno napravo imeti urejeno do konca tega leta.  Dejansko je čistilna naprava boljša od navadne greznice, iz katere izteka umazana fekalna voda, ki zastruplja okolje ter podtalnico, ki jo potem mi pijemo. Zato so čistilne naprave dobra zadeva za nas vse in za bodoče generacije. Čim prej naročite svojo.

čistilna naprava

Mala čistilna naprava se vgradi lahko poleg nove gradnje ali pa se zmenja stara greznica, ki ni več v skladu z zakonom. Deluje skoraj enako kot greznica, le da ima nekoliko drugačno tehnologijo, ki skrbi za to, da se razvijajo pravi mikroorganizmi ter bakterije za razkroj odpadne vode. Blato se uleže na dno naprave, voda pa odteče naprej in se dokončno v drugem prekatu očisti da lahko nemoteno čista odteče v naravo ali v zbiralnik vode. Uporabite jo lahko ponovno za splakovanje, sanitarno vodo ali pa za zalivanje vrta.

Na ta način čistilna naprava varčuje z vodo, porabljeno očisti in jo vrne v ponovno uporabo tako, da se nič ne uniči. Blato, ko se usede na dno, pa komunala odpelje in očisti periodično ter ga razgradi na za ta namen posebnem kraju. Čistilna naprava lahko deluje na elektriko, lahko pa tudi na naraven način brez elektrike, vendar mora imeti več prekatov. Mojstri vam bodo povedali, kaj je na vaši lokaciji možno in dovoljeno.

Super novica je to, da so čistilne naprave cenovno ugodne in da jih subvencionira Eko sklad, ter še nekateri drugi državni in občinski skladi ter razpisi, na katere se lahko prijavite. Tako boste strošek investicije močno zmanjšali za precejšen denar in se vam bo investicija kaj kmalu povrnila. Pomislite na svoje otroke in čisto okolje, v katerem bodo živeli.