ultrazvok srca

Ultrazvok srca ni boleč postopek

Danes so nekateri zelo bolni, imajo različne bolezni in težave. Ena od takšnih je tudi bolezen srca, ki pa vemo, da se ni za igrati in morate bit zelo pazljivi. Ko se pojavijo kakršne koli težave s srcem, nas zdravnik pošlje na ultrazvok srca, kjer so določijo točne težave, da lahko zdravnik začne z zdravljenjem.

Kardiolog je zdravnik, ki se ukvarja z težavami našega srca. Pregled z ultrazvokom samo pomaga kardiologu poiskati težave, ki težijo bolnika. Ultrazvok srca ni boleč postopek, poteka isto, kot drugi ultrazvoki. Sam postopek je zelo varen, neboleča preiskava, ki pomaga poiskati napake in bolezni na srcu. Ko se izvaja ultrazvok srca lahko kardiolog temeljito pogleda srce in točno diagnosticira težave.

srce

Ko dobite napotnico za ultrazvok srca se ne rabite nič posebej pripravljati, ne rabite bit na tešče ter ne rabi vas bit strah. Ležite na boku, zgoraj morate sleči majico, ter vzglavje vam malo vzdignejo. Najprej vam stisnejo malo gela na predel, kjer je vaše srce nato pa se s sondo bo kardiolog sprehajal po predelu, kjer je srce. Pregleduje se srčna mišica, srčne zaklopke, večje žile ter vse okoli srca, da lahko točno ugotovi kakšne težave se dogajajo.

Ker je danes zdravstvo že zelo napredovalo, vas ne rabi bit strah, daje kaj narobe z vašim srcem. Ultrazvok srca bo pokazal kaj se dogaja in začeli boste z zdravljenjem. Težav s srcem je lahko več, kot so bolezni srčne mišice, bolezni srčnih zaklopk, mogoče so krivi krvni strdki v srčni votlini, mogoče nepravilnosti glavne žile, velikost srca in še mnogo različnih nepravilnosti. Ultrazvok izvajajo res strokovni delavci, ki se spoznajo na vsako malenkost oziroma nepravilnost srca. Ne rabi vas skrbeti, da ti kardiologi, ki izvajajo ultrazvok niso usposobljeni in da ne bodo našli vaše težave. Zaupajte zdravstvu in ne se bat, če odkrijejo kakršno koli težavo.

Rate this post