Visoka odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Če nekomu povzročimo škodo, smo jo dolžni poravnati, razen če dokažemo, da je škoda nastala brez naše krivde. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči pripada vsakemu oškodovancu in to določilo ima tudi pravno podlago. Artık 31 çekmekten bıktınız mı? bayrampasa bayan escort bulmak için sokaklara düşmenize gerek yok. Sizler için en gerçek profilleri yayınladık. S tem, ko se vsakodnevno udeležujemo prometa, se zavestno izpostavljamo tveganju, ki ga ta lahko prinaša. Prometne nesreče so del našega vsakdana, in ne glede na to, ali smo v njej huje ali lažje poškodovani, nam odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči pripada in smo do nje upravičeni v kolikor smo dosledni pri upoštevanju zakona.

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči nam pripada, v kolikor nismo povzročitelj nesreče, pri tem pa je potrebno poudariti da nam pripada in smo do nje upravičeni tudi takrat, ko smo v prometni nesreči sokrivi oziroma za njo delno odgovarjamo. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je predpogoj za uveljavljanje nadomestila odškodnine to, da smo ustrezno zavarovani. Ne smemo pa pozabiti tudi, na najbolj ranljive udeležence v prometu, kot so pešci in kolesarji in so v prometu nesrečam in hujšim posledicam, ki jih lahko ta povzroči bolj izpostavljeni in zato tudi drugače obravnavani kot ostala motorna vozila.

Po tem, ko smo bili udeleženi oziroma soudeleženi v prometni nesreči, je v prvem koraku potrebno zagotoviti varnost, tako za tiste, ki so bili v nesreči udeleženi, ter tudi za morebitne mimoidoče udeležence v prometu, ki se nesreči poskušajo izogniti. Dobro je imeti v mislih tudi to, da potrebujemo dokazilo o tem, da smo bili žrtev nesreče ali pa zgolj delno odgovorni, saj nam to lahko pride še kako prav pri dokazovanju, ko ugotavljamo ali nam pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči. Pri dokazovanju si lahko pomagamo tako z fotografijami, izjavami očividcev, priznanjem krivca, ki je povzročil prometno nesrečo in z realnim opisom prometne nesreče, ki se jo da preveriti tudi z simulacijo nesreči pri zavarovalnici.

5/5 - (1 vote)