paletni viličar

Vsestransko uporaben paletni viličar vam olajša delo


Paletni viličar je nepogrešljiv povsod, kjer morate prenašati tovor iz enega konca na drugega ali iz kombijev in tovornjakov ter v njih. Dobite jih tukaj
https://labfill.eu/paletni-vilicarji/ in jih naročite preko spleta, pa vam jih dostavijo na vašo lokacijo. Kvalitetni paletni viličar je lahko v več oblikah in velikosti, odvisno je, za kakšen tovor ga boste uporabljali. Seveda tovora ne boste prenašali sami, ker je lahko tudi zelo težak, nekaj deset ali sto kilogramov, kar presega človekovo moč, pa še poškodujete se lahko pri delu. Zato uporabite stroj, ki dela brezhibno in varno, to je viličar, ki bo lahko dvigoval na določeno višino in peljal tovor po prostoru ali zunaj po dvorišču.

paletni viličar
Paletni viličar je lahko velik ali majhen. Majhni so ročni. Z njimi lahko z eno ročico vse delate, tako kot bi se igrali z igračo na daljinca. Na roču je gumb, ki upravlja dvigovanje in spuščanje vilic ter tudi možnost, da tovor peljete drugam. Nekateri imajo zato vgrajene motorje za obe funkciji, drugi so taki, da jih vlečete sami. Odvisno je od tovora, kaj potrebujete in od prostora, kako je velik. Majhen paletni viličar je namreč bistveno bolj okreten od velikega in je primeren za trgovine, lokale in majhne delavnice, kamor pripelje tovornjak ali kombi in se raztovori roba. Nekateri prevozniki jih imajo kar v tovornjaku, da po tovornjaku prepeljujejo težke tovore in palete.

Večji paletni viličar dviguje zelo visoko nekaj metrov in lahko z njim nakladate palete in tovor na visoke police ali eno na drugo ter tudi raztovorite. Seveda je izjemno neprimeren za nakladanje in raztovarjanje tovornjakov in kombijev. So pa narejeni v več različicah in zmorejo različno težo dvigovati in peljati. Zato se prej pozanimajte, kateri bi bil za vas primeren in svetovalec vam bo pomagal izbrati pravo napravo za vas in vaše delo. Dejansko se splača.

Rate this post