lesena okna

Lesena okna so naravna in kakovostna

Lesena okna so vedno v modi in aktualna, ker so najpogostejša izbira kupcev. Izbirajo jih, ker gre za naraven material, ki je človeku prijazen in ekološko razgradljiv. Kakovostna lesena okna so nenadomestljiva, da v prostoru ustvarijo dobro atmosfero, ker dihajo in zato se vlaga v prostorih ne zadržuje ampak gre ven. Tako se ne bo nikoli nabrala plesen. Izbirate lahko med kar nekaj lesovi, najbolj pogosto pa izberejo hrast, jesen in macesen, ki so najtrdnejši in najtrajnejši lesovi. Smreka je bolj mehka cenejša in tui precej bolj smolnata.

Kakovostna lesena okna so narejena po meri za vsak odprtino posebej, lahko so klasične pravokotne oblike, ali kvadratne, ovalne, okrogle in več kotne. Barve so najlepše naravne, vsak les ima svojo barvo. Lahko pa so tudi pobarvana temno ali svetlo ter živih barv, po želji, če vam tako ustreza k celotnemu dizajnu hiše sli notranjosti.

Lahko imate dvoslojno ali tri slojno zasteklitev s steklom termo pan, ki je toplotno in zvočno dobro izolacijsko sredstvo. Tesnil je v takih oknih več zato vremenski vplivi ne pridejo v prostor niti prah. Lahko jim dodate tudi senčila, polkna ali rolete, da preprečite močno sonce da vstopa v prostor, poglede od zunaj, ali da toplota ne uhaja ven. hkrati s tem zaščitite šipe.

Lesena okna so skoraj večna in preživijo več generacij. Včasih jih je treba le malo prebarvati in zaščito pred zunanjimi vplivi, pa so spet kot nova. Lesena okna zgledajo tudi zelo lepo, nekatera so lahko lepo izrezljana ni ozaljšana z okraski, če tako izberete.  So prava dolgotrajna izbira in cenovno glede na kvaliteto precej ugodna.

Lahko jih kombinirate tudi s kovinami, predvsem aluminijem za ojačitev in dekoracijo, kar je tudi pogost pojav. Izberete ali eno krilna ali več krilna okna, majhna ali velika. Dobro je tudi da ugotovite, kako bi radi, da se odpirajo v prostor, ker je to zelo pomembno.

Rate this post