izdelava nalepk

Izdelava nalepk v današnjem času

Izdelava nalepk je proces v podjetju, ki se ukvarja z različnimi vrstami izdelovanja nalepk, kot je podjetje Artis Linija, ki spodbuja, da naročite nalepke izdelane po naročilu.

Poznamo izdelovanje za različne namene etiket, kot ne primer za promocijo in marketing, za kozmetiko in formacijo, za prehrambene izdelke, za kemično industrijo, za varnost in zaščitne nalepke, za varnostni inžiniring, za plinsko industrijo ter nalepke po meri.

izdelava nalepk

V proizvodu je ogromno nalepk različnih dimenzij in za različne površine, kot so na primer avti, steklo, les, železo…

Na nalepke z digitalnim tiskom lahko podjetja natisnejo vam poljubne motive, slike, fotografije in napise. Tiskanje nalepk poteka preko klasičnega ali digitalnega tiska.  Klasični tisk poteka tako, da se najprej srečamo z različnimi tehnologijami tiska, ki so flexo- tisk, ofsetni tisk, termo-tisk, sitotisk in še mnogo drugih. Nalepke pa se tiska v roli in na polah, barve pa se suši s tehnologijo UV sušilnikov, kateri pa v trenutku posušijo barvo. Tudi če nalepke izpostavite vremenskim vplivom, ne bodo zbledele ali se uničile.

Digitalna izdelava nalepk temelji na digitalni tehnologiji, kar pomeni, da kupcem nalepke izdelajo digitalno preko računalniških naprav, zato je brez problema izdelati tudi težje nalepke z različnimi kodami. To pomeni, da digitalna izdelava deluje bolj učinkovito in hitrejše za večje in bolj zapletene nalepke, ter porabi manj stroškov.

Ponovno se je razvila nova tehnika tiska in sicer UV-LED tiskanje, ki nam zagotavlja hitrejšo, širšo in kvalitetna izdelavo tiskov. Ta vrsta tiska je boljša zaradi možnosti takojšnje uporabe produkta, je prijazen okolju, globlje in bolj kontrastne barve, možen tisk bele barve ter možnost tiska na vse vrste folij.

Izdelava nalepk deli različne nalepke za na različne površine in pomene kot so stenske nalepke, talne nalepke, nalepke za na vozila, za steklo, tisk za kuhinjsko steklo, magnetne nalepke, odsevne, translucentne folije, opozorilne in 3D nalepke.

 

Rate this post