Gin je svetovna znana pijača za mešanje in užitek za brbončice

Gin je povsod po svetu zelo priljubljena pijača. V spletni trgovini je gin po ugodni ceni z vseh koncev sveta. Naročite lahko katere koli barve in okus, saj so gini med seboj zelo različni, odvisno je od proizvajalca, kako ga naredi in iz česa. Znana je že iz 11. stoletja, izvira pa iz Nizozemske. Nastal je zaradi tega, da so vojake okrepili z njim pred bojem. Kasneje se je razširil po vsej Evropi. Vsekakor pa so zdravilci in menihi vedno pripravljali zdravilne napoje iz brinovih jagod.

gin

Gin slovi po zdravilnih učinkih že iz Rimskih časov. V 17. stoletju pa je Anglija razvila različne svojevrstne stile pridelave gina in ga tudi patentirala. Vendar ime izhaja iz francoskega in nizozemskega imena jenever ali genever, ki je opis te pijače. Gini se med seboj razlikujejo po postopku destilacije, koliko sladkorja vsebujejo in kakšno alkoholno stopnjo imajo. Najbolj znani gini so London Dry, Plymouth, Old Tom in Navy Strenght. Vse te dobite v spletni trgovini na zgornji povezavi.

Gin ima poseben karakter okusa, zato se ga vedno meša z drugimi pijačami. Zato vsi poznamo Gin Tonic, ki je izjemno priljubljena pijača tudi pri nas. Moderen način pridelave te pijače pa daje še več okusov in svojstvenih užitkov, ki jih včasih niso poznali. Največkrat ga ponovno destilirajo in dodajajo razne okuse, največkrat za to uporabijo prav agrume.

Pobrskajte po spletni trgovini in poglejte, katere gine imajo na razpolago. V opisih boste izvedeli, kaj boste dobili in lahko tudi preizkusite kaj, kar še ne poznate. To bo za vas prava nova poletna dogodivščina. Pijača je na dosegu klika, če niste ravno iz Trebnjega, da bi šli v fizično trgovino. Veliko ceneje in udobneje je, da vam paket dostavijo kar na dom, nad določenim zneskom pa še poštnine ne plačate. Zraven dobite še darilce ali pa kar sami naročite prigrizke, ki sodijo k taki pijači in super poletni zabavi doma ali v podjetju. Še posebej poleti se ta pijača obnese, ker jo lahko mešate z  raznimi toniki in gaziranimi pijačami, k vas bodo osvežile in odžejale. Gre za pijačo, ob kateri boste res uživali in imeli prijetne trenutke ter okus, ki je nepozaben.

Rate this post