folna kislina

Folna kislina je pomembna za otrokov zdrav razvoj

Folna kislina je vitamin B9, ki ga pridobimo z uživanjem hrane, kot je temno listnata zelenjava, na primer brokoli, špinača, radič ali pa tudi nekatere vrste sadja kot je banana. Ker človeško telo ta vitamin ne proizvaja smo, ga je treba  vnesti s hrano v zadostnih količinah, da ostanemo zdravi in vitalni. Folna kislina je še posebej pomembna za razvoj ploda v maternici, sploh v zadnji fazi zaključevanja hrbtenice in živčevja, zato ga je potrebno med nosečnostjo zaužiti še malo več, da je potreba matere in otroka zadovoljena v celoti.

folna kislina

Če ne uživamo dovolj folata se lahko pojavijo nekatere bolezni jeter, pride lahko tudi do anemije, vname se jezik, dobimo drisko ali pa smo depresivni. Folna kislina je nujna za vsakega človeka, še posebej pa za zarodek do tretjega meseca nosečnosti, ko folata nikakor ne sme primanjkovati, kar velja tudi za čas dojenja.

Folna kislina je del naravne prehrane s pomočjo zelenjave in sadja, zato je dobro vedeti, v katerih rastlinah je folne kisline dovolj ter uživati temno listnato zelenjavo ter sadnje, ki naj ne bodo preveč predelani in prekuhani, da se vitamin B9 na uniči, še preden bi opravil svojo nalogo, ko prispe v kri in nato v celice.

Ker je folna kislina tako pomembna, jo svetujejo uživati zdravniki in ginekologi, bodisi kot zelenjavo in sadje ali pa tudi kot prehrambeni dodatek, ki je tudi učinkovit, če je narejen iz naravnih sestavin, kot so temno listnate rastline. Dnevni odmerek prehranskega  dopolnila Fertility+ vsebuje 0,6 miligrama folne kisline in je povsem naravno, varuje pred stresom in uravnava hormonsko ravnovesje ter krepi imunski sistem.

Zakaj se odločiti za prehranski dodatek s folno kislino? Veliko ljudi danes ne more priti do naravno vzgojene zelenjave in je tudi draga, zato je dobro, da h klasični prehrani dodajo se prehranski dodatek, ki je narejen iz naravnih sestavin, ki bi jih drugače naj uživali sami.

Rate this post