dodatno zdravstveno zavarovanje

Zakaj je tako pomembno dodatno zdravstveno zavarovanje

Na podlagi osnovnega zdravstvenega zavarovanja nam je v Sloveniji omogočena osnovna ter nujna storitev pri obisku zdravnika, kar pomeni, da v kolikor vaše življenje ob koriščenju rešilnega vozila ni življenjsko ogroženo se zna zgoditi, da vam izstavijo račun za opravljeno storitev prevoza. Dodatno zdravstveno zavarovanje vam omogoči doplačilo in plačilo nekaterih zdravstvenih storitev, ki niso krite iz osnovnega zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri večjih zavarovalnicah v Sloveniji, lahko povemo tudi to, da si znesek dodatnega zavarovanja med zavarovalnicami ni enak in variira glede na to ali ste redni zavarovanec ali ne. V kolikor ste utrpeli poškodbo vam osnovno zavarovanje krije 70% stroška zdravljenja 30% pa gre iz dodatnega zavarovanja. Dodatno zdravstveno zavarovanje je prostovoljne narave, je pa priporočljivo, da si ga uredite takoj, ko se vam izteče status študenta ali dijaka in niste več zavarovani preko staršev.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje, kot smo že povedali lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici, prav tako zavarovalnico tekom zavarovanja lahko menjate za drugo, v kolikor dobite ugodnejšo ponudbo. Sklenitev zavarovanja pa je zelo enostavna, saj ga v tem času lahko sklenete kar preko interneta in vam ni potrebno nobeno srečanje oziroma sestanek s komerkoli, v kolikor pa imate dodatna vprašanje glede sklenitve in koriščenja dodatnega zavarovanja pa se le obrnite za ustrezne zavarovalne agente ali klicni center zavarovalnice, kje vam bodo radi odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje je potrebno skleniti, ko nastopijo naslednje situacije:

  • Ko izgubimo status študenta ali dijaka
  • Predno dopolnimo 26 let,
  • Ko se prvič zaposlim,
  • Pri odpiranju podjetja s.p., d.o.o., ali d.n.o.,
  • Ko tujec pride v slovenijo na delo,

V Sloveniji je dobro imeti dodatno zdravstveno zavarovanje, poiščite dovolj informacij in ga čim prej sklenite v kolikor tega še niste uredili, saj kaj hitro lahko tudi prihranite v kolikor se vam zgodi neljuba zdravstvena situacija.

Rate this post