čelada za skuter

Čelada za skuter je del obvezne opreme

Čelada je zagotovo eden od pomembnejših delov opreme pri določenih športih v današnjem času, predvsem pa ne zanemarimo njenega osnovnega namena zaščite vaše glave pred možnimi poškodbami. Najstarejša znana uporaba čelade sega v leto 900 pr.n.št., ko so jo nosili asirski vojaki, seveda je služila namenu zaščite glave. Do danes so se materiali iz katerih so izdelane čelade zelo razvili, saj so neprimerljivi z materiali v zgodovini. Danes kot smo rekli se čelada uporablja za vse športe, pri katerih je možna poškodba glave, prav tako pa se čelada uporablja tudi na motorju. Čelada za skuter je danes ena izmed najbolj iskanih, saj je skuter danes morda prvo motorno vozilo s katerim se sreča mladostnik v svoji rani dobi.

Osnovni namen, ki ga ima čelada za skuter je, da varuje uporabnikovo glavo tako da absorbira mehansko energijo, ki jo prejme ob udarcu ali padcu motorista. Zato je izrednega pomena, da je čelada za skuter ali katerikoli drug šport skrbno in natančno izbrana, saj lahko le z ustrezno izbiro čelade ter njenim dobrim prilagajanjem ublažimo poškodbe na glavi v kolikor pride do padca, udarca, zdrsa ali v planinarstvu do podora kamenin.

čelada za skuter

Tako kot so si posamezne omenjene čelade med seboj različne po zunanji obliki, ima vsaka tudi posebne specifike varovanja vaše glave. Čelada za skuter ima poleg osnovne celostne pokritosti glave tudi zaščitni vizir, ki varuje motorista pred vetrom, dežjem, soncem, peskom, žuželkami ter vsemi drugimi možnimi dejavnika. Čelada za skuter lahko rečemo je integralno zaprta in s tem omogoča večjo absorpcijo udarcev. Čelada kot taka je del obvezne moto opreme, ki prednostno ščiti motoristovo glavo pred morebitnimi udarci v primeru padca, ki so možni tako pri majhnih kot tudi velikih hitrostih vožnje z skuterjem. Naj vam bo ob nakupu skuterja ali katere koli druge naprave ali aktivnosti, pri kateri potrebujete ustrezno zaščito vodilo tudi izbira kvalitetne zaščitne opreme.