Proteini za mišično maso in lepo telo

Proteini so nekaj, kar naše telo potrebuje vsak dan in tudi porabi, če so vneseni v telo v ravno pravi količini, kar pomeni, da moramo biti aktivni, da jih porabimo, drugače se lahko naberejo v maščobo. Proteinski napitki nam pomagajo pri dnevnem vnosu ravno pravšnje količine proteinov v telo, da ohranjamo lepo oblikovano telo in mišično maso, ne da bi izgubili mišično maso ali težo ali pa da bi se preveč zredili.

proteini

Zakaj vse se uporabljajo proteini? To so snovi, ki so sestavljene iz beljakovin rastlinskega ali živalskega izvora in se uporabljajo za tvorjenje mišične mase, za to, da je človek dovolj prožen, aktiven, da se lahko giblje, ukvarja s športom, ima moč in hodi. Najboljše priporočajo proteini rastlinskega izvora, ki so lahko topni v vodi in preidejo v celice, kjer jih obnavljajo, to pa so žitni proteini, konopljini, avokado, razni oreščki in druge rastline, ki vsebujejo več maščob. Ravno tako kot pri živalskih proteinih le-ti redijo, če jih vnašamo v prevelikih količinah in jih ne pokurimo, takrat se spremenijo v sladkorje ter nato v maščobno tkivo.

Živalskega izvora so netopni v vodi in težje prebavljivi, so pa v mesu in mlečnih izdelkih, vse več ljudi je nanje alergičnih in povzročajo razne bolezni, sploh, če jih vnašamo v prevelikih količinah. Večina proteinov, ki so v obliki prehrambnih dodatkov ni sintetičnega izvora. Proteini za napitke so največkrat narejeni iz sirotke, to je kravjega mleka, pravzaprav iz ostankov mleka, ko se dela sir ostane sirotka. Proteini v prahu naravnega izvora so torej varni za uživanje, potrebno pa se je držati dnevne priporočene količine. Izbirate lahko tudi take, ki so namenjeni veganom, ali pa jih pridobite s pomočjo pravilne prehrane, kar je sicer za vaše zdravje še najbolje in najbolj ekonomično. Odločitev končni fazi je vaša, prepričamo pa, da naredite preizkuse ni ugotovite, kateri vam najbolj ustrezajo, saj smo ljudje zelo različni.

Rate this post