avtomatski menjalniki

Avtomatski menjalniki – kam na servis

Avtomatski menjalniki so v zadnjih letih doživeli pravi preboj, vedno več voznikov pa se odloča ravno za nakup vozil, ki premorejo ta odlični sistem. Zakaj? Ker v veliki meri olajša vožnjo, sploh v mestu, poleg tega pa imajo avtomatiki kar najbolj optimizirano porabo goriva. Kar je seveda dobra novica v času, ko se pogonska goriva tako zelo dražijo. Čeprav gre za zelo dodelane in dovršene sisteme, pa tudi avtomatski menjalniki od časa do časa potrebujejo osnovno vzdrževanje. V določenih primerih lahko pride tudi do okvare in takrat boste potrebovali servis. Vendar svojega jeklenega konjička ne zaupajte vsakemu. Še posebej takrat, ko govorimo o servisu menjalnika, naj bo izbrani izvajalec uraden in pooblaščen. Le ustrezno podkovan serviser vam bo namreč lahko zagotovil ustrezno storitev, ki si jo vaš jekleni konjiček tudi zasluži.

avtomatski menjalniki

Zakaj izbrati zaupanja vrednega serviserja

Največ za varno in udobno vožnjo lahko storite vi sami. Ohranjenost vozila je namreč odvisna od tega, koliko časa in pozornosti mu namenite. Zelo pomembno je tudi, da se naučite prepoznati znake, ki kažejo na morebitno okvaro oebnega vozila. Ko govorimo o napakah menjalnika, morate biti pozorni na sledeče znake:

  • težje prestavljanje,
  • težava pri speljevanju,
  • občutek zamika prestav,
  • padanje prestav in nihanje obratov.

Če opazite katero od zgoraj naštetih težav, se nemudoma obrnite na serviserja. Hujše okvare lahko namreč vodijo v popolno odpoved avtomatskega menjalnika. Avtomobil takrat ni več vozen, samo popravilo pa vas bo lahko močno udarilo po žepu. Poleg tega pa vam svetujemo tudi, da avto odpeljete k zaupanja vrednemu serviserju. Le uradni in pooblaščeni ponudnik vam lahko namreč zagotovi originalne rezervne dele najvišje kakovosti, za izvedeno popravilo pa vam tudi jamči. Nepravilno rokovanje med izvajanjem popravila lahko namreč prav tako vodi do hujših zapletov. Avtomatski menjalniki so namreč izredno občutljivi, zato je ustrezna servisna storitev še kako pomembna. Na vas pa je, da svojemu cestnemu partnerju privoščite le najboljše.