Znamenitosti Trebnje – kaj vse si lahko ogledate

Če se radi potepate po Sloveniji potem imamo za vas manjše mestece na dolenjskem, ki ga lahko obiščete ob vašem naslednjem pohajkovanju po deželi cvička, kot dolenjci radi pravijo svojemu delu Slovenije. Toptancılarımızın en çok hoşlandığı tip merter sarışın escort bayanları sizler için listeledik bu sayfada. Ko boste v bližini potovali iz Ljubljane proti Novemu mestu vam svetujemo, da se ustavite v kraju Trebnje in si ogledate znamenitosti v Trebnjem. Ena izmed znamenitosti Trebnje, če ste navdušenec nad likovno umetnostjo je zagotovo Galerija likovnih samorastnikov Trebnje. Poleg galerije oziroma ogleda likovnih umetnosti nudijo tudi poučne urice za mlajše in starejše, zagotovo se za vsakega najde nekaj. Znamenitosti Trebnje in  njihova galerija pa so na voljo tudi za različne dogodke. V Galeriji likovnih samorastnikov, lahko najamete prostor za različne dogodke, koncerte, razstave in podobno.

Znamenitosti Trebnje pa ponujajo tudi nekaj kulturno-zgodovinskih umetnosti. Med njimi je cerkev Bazilike, ki je postavljena v samem centru Trebnjega in je glavna župnija občine Trebnje. Ogledate pa si lahko tudi Trebanjski grad in v okolici Trebnjega tudi Grad Mirna. Če se boste z vlakom pripeljali v občino Trebnje, boste na železniški postaji ugledali še eno izmed znamenitosti Trebnje, to je parna lokomotiva, ki si jo lahko pogledate od daleč in blizu, če boste s sabo vzeli otroke, pa bodo zagotovo navdušeni, saj se lahko povzpnejo na njo in si jo ogledajo tudi znotraj. Od kulturnih znamenitosti pa lahko preidemo tudi do naravnih znamenitosti, ki jih ponuja občina Trebnje. Naravna znamenitost v občini Trebnje je mestni park, ki ga najdemo v samem centru občine Trebnje. V naravnem parku si lahko odpočijete in uživate v naravi pod krošnjami dreves potem pa si privoščite tudi kakšno dobro kavi in slaščice v bližnjih kavarnah.

Če ste morda bolj pustolovske narave in na izletih radi tudi osvojite kakšen hrib in se malo sprehodite, potem vam priporočamo da se odpravite na bližnji hrib, domačinom bolje poznan kot Vrh Trebnje. Vzpon ni zahteven, do vrha pa vas vodi, kar nekaj poti.

1.5/5 - (2 votes)