stroji za obdelavo lesa

Kako delujejo stroji za obdelavo lesa

Stroji za obdelavo lesa po najboljši ceni, ne glede na to, ali ste profesionalec, ljubitelj lesa ali samo mojster, so na voljo pri Lesmaku, slovenskemu podjetju, ki uvaža najbolj kakovostne stroje po dostopni ceni. Ti stroji za obdelavo lesa so natančni in inovativno narejeni, da pravijo več del naenkrat in vam skrajšajo čas dela ter pohitrijo proizvodnjo. Hkrati jo naredijo ponovljivo vedno v vedno enaki kakovosti, česar človeške roke nismo zmožne narediti. Obdelava lesa zahteva kakovostne stroje in orodja za udobno in natančno delo, zato nudijo celotno paleto strojev, kot so skobeljni stroji, tračne žage in krožne žage na mizo. Izdelajte kakovostna dela, obnovite svoje pohištvo ali izdelajte velike predmete s kakovostnimi stroji za obdelavo lesa.

stroji za obdelavo lesa

Stroji za obdelavo lesa so namizne žage. Električni motor poganja krožno žago, del okroglega rezila štrli skozi površino mizne plošče. Obdelovanec drsi po vodilu na mizni plošči nad žago, da se oblikuje. Ta stroj je priročen za grobo dimenzioniranje lesenih desk in tramov. Stružnica za les ali CNC stroj se uporablja za struženje lesa. Postopek dela na stružnici za les imenujemo struženje, zato omogoča oblikovanje lesa. Ima vpenjalno glavo, ki se vrti na jermensko gnani centralni osi. Konec, ki drži obdelovanec, je t.i. glava. To os pa poganja električni motor.

Stroji za obdelavo lesa delujejo tako, da ko se obdelovanec vrti, ga lahko oblikujemo tako, da dleto držimo ob njegovi vrtilni površini. Ko obdelovanec dobi želeno obliko, običajno z brusnim papirjem preletimo še vrteči se obdelovanec, da ga gladko obdelamo. Tračne žage so stroji za obdelavo lesa, ki imajo upogljivo rezilo z žaginimi zobmi v obliki traku. Ta pas se prilega dvema ali več kolesom, ki jih poganjajo električni motorji. Rezilo poteka navpično skozi režo na površini delovne mize. Obdelovanec drsi proti premikajočemu se rezilu, kjer ga rezilo reže. Tračne žage so sestavni del vsakega lesnega obrata. Ima veliko različic in najdete lahko celo avtomatizirane tračne žage, kjer je podajanje samodejno in ne ročno.

Rate this post