SSL certifikat

SSL certifikat omogoča varno internetno poslovanje

SSL certifikat je nujen, če hočete, da poslujete preko spletne trgovine in da vas Google iskalnik veliko bolj resno jemlje, torej vašo spletno strna in jo uvrsti dosti višje v iskalnikih, kot bi jo sicer, če tega certifikata nebi imela. Prednosti SSL certifikata so v prvi vrsti v tem, da tak certifikat zagotavlja, da je spletna stran varna za uporabo in jih lahko kupci veliko bolj zaupajo, kot je tega certifikata ni. Večina ljudi sploh ne nakupuje in ne posluje s spletnimi stranmi brez certifikata, kajti antikvirani programi takoj javijo uporabniku, da stran ni varna.

SSL certifikat

SSL certifikat nekateri ponudniki spletnega prostora na strežniku že ob registraciji domene ter gostovanju na strežniku brezplačno ponudijo certifikat, ki je vštet v ceno, doplača se lahko le nekatere večje varnostne sisteme, ki pa za navadnega uporabnika niti niso potrebne. Pri nekaterih ponudnikih pa je potrebno SSL certifikat dodatno dokupiti, na kar morate biti že prej pozorni, vsekakor pa je nujno, da ga imate, če hočete poslovati preko spleta.

SSL certifikat omogoča, da lahko namestite na spletno stran trgovino in prodajate izdelke ter storitve ter zaračunavate s pomočjo plačilnih sredstev, kot so kartična plačila, Pay Pal, plačila ob dobavi ali plačilna predračun. V primeru, da certifikata nimate nameščenega, ali je potekel ali pa ne deluje pravilno, ne boste mogli na spletno strna namestiti nobenega plačilnega sredstva, dokler tege ne boste uredili, kot je treba.

SSL certifikat kot vidite ni kar tako ampak je zagotovilo kupcu, daje varen pri nakupu na taki spletni strani in da ne gre za lažno spletno stran, ki bi jim lahko škodovala, saj je tega res veliko na spletu pa vedno več je prevar. Tega se kupci zavedajo in so tudi dokaj poučeni, na kaj morajo biti pazljivi. Najbolje je, da preden kupite domeno ter vse ostalo naročite pri ponudniku tudi vprašate za varnostni certifikat.

Rate this post