Robotkse kosilnice ki pokosijo vse

Tako kot običajna običajna samohodna vrtna kosilnica tudi robotska kosilnica za košnjo trate sestavlja kovinsko podvozje, plastični kovček, električni pogon. Robotske kosilnice odlikuje pristnost samodejnega krmilnega sistema in obvezno napajanje akumulatorja. Ta sistem za avtomatizacijo vam omogoča, da samostojno kosite trate po urniku, ki ga določi uporabnik znotraj dodeljenih meja mesta. Kjer so te meje, bo robot označen s posebno vrvico, ki jo je treba položiti okoli oboda trate. Seveda ima robotska kosilnica senzorje ovir, a dejstvo je, da bodo videli oviro višine deset centimetrov. toda vodna ovira ali plazeči cvetlični vrt v tujini ne bo štet.

 

Večina modelov robotskih kosilnic se giblje naključno na izbranem območju, nekateri proizvajalci pa omogočajo vožnjo v spirali, cikcaku, kači. Napredni modeli robotkih kosilnic so opremljeni s senzorjem za dež, ki omogoča oddih v mokrem vremenu. Način mletja trave je v vseh modelih robotskih kosilnic isti – mulčenje. To je popolno mletje zelene mase s sproščanjem nazaj na travnik.

Blagovne znamke:

Husqvarna, Robomow, Caiman, Worx, Al-ko, Brisalca, Gardena, Stiga, Bosch, Honda.

Funkcije in opis delovnega mesta

Na začetku delovnega cikla kosilnica začne rezati trak trave, dokler ne pride do ovire. Po tem se vrne nazaj, obrne vnaprej določen kot in se spet poskuša premakniti naprej. Med delovanjem kosilnica večkrat preide na istem mestu, poveča jasnost košnje, drobno seseklja travo in jo vrže nazaj na travnik, kjer se hitro posuši in služi kot gnojilo za zeleni travo. Razvijalci vseh modelov so posebno pozornost namenili varnosti. V potencialno nevarnih situacijah za ljudi ali živali bodisi obrnite stroj ali popolnoma zaustavite nože. Zahtevanje kosilnic je tudi funkcija proti kraji saj zaradi majhnosti ne stane ničesar, da bi se odnesli od mesta v svojih rokah. Toda to je nesmiselno, saj za aktiviranje enote morate poznati pin kodo. Obstajajo lahko tudi dodatni zaščitni ukrepi, ki delujejo v povezavi z GPS-om, in celo vgrajena sirena, i se vklopi, ko poskusite ugrabiti.

Rate this post