refleksna-masaza-stopal

Kaj je refleksna masaža stopal ?

Refleksna masaža stopal je terapija, s pritiskanjem na določene točke oziroma cone na stopalih, ki vam lahko pomaga pri odpravi različnih težav, vaše telo postavi v harmonijo ter nudi boljše zdravje in počutje. Stopala so del telesa , ki vsebujejo 26 kosti kar si morda marsikdo nebi predstavljal. Refleksna masaža stopal je način zdravljenja in celjenja telesnih sistemov.

refleksna-masaza-stopal

Refleks terapija ali refleksna masaža stopal nam lahko pomaga pri glavobolih in migrenah, odpravlja nam težave s spancem, pomaga nam pri bolečinah v hrbtu in hrbtenici ter blaži simptome išiasa, astmi in sladkornimi bolezni ter mnogimi drugimi težavami, ki vplivajo na naše vsakodnevno življenje. Stopala so pomemben del telesa v človekovem življenju sam mu omogočajo hojo in tek s katerimi lahko prehodi in prepotuje izjemne razdalje saj je noga človeka stopila že skorajda na vsak kotiček Zemljinega površja. Z določenimi pritiski na stopala lahko sprožimo učinke, ki vplivajo na celotno telo, ta pa se sprosti in hkrati uravnoveša. Čeprav si nato nebi pomislili so stopala pomembnejši del telesa, ki vplivajo na bolečino in počutje v našem telesu, saj zaradi motenj v cirkulaciji povzročijo bolečine v telesu, slabijo imunski sistem oziroma odpornost telesa, ter slabo vplivajo na fizično in duševno ravnovesje.

Refleksna masaža stopal je lahko tudi naučena, oziroma se jo lahko naučimo tudi sami saj je na voljo velike literature in ostalih virov s katerimi si lahko pomagamo pridobiti  nova znanja. Za najbolj učinkovito delovanje pa je priporočljiv, da se prepustimo izkušenemu terapevtu, ki vas bo popeljal v svet udobja in prelepih občutkov, sledita pa jim boljše počutje in zdravo telo ter duh. Refleksna masaža stopal običajno traja do 45 minut saj je nekaj minut počitka po masaži priporočljivo. Refleksna masaža poteka v pol sedečem položaju v družbi prijetne družbe in skodelici čaja hkrati pa se prepustimo terapevtom in masažnemu olju i izvlečki kostanja, ki koži vrača prožnost.