Palms prikolice: Nepogrešljiv pripomoček vsakega gozdarja

Les je postal material, ki ga v zadnjem času vključujemo praktično vsepovsod. Zelo priljubljeni so predvsem leseni elementi na sodobnih hišah ter posebni leseni detajli in notranja oprema. Uporaben pa je tudi za pribor ali celo za nakit. Čedalje širša uporaba lesa pa posledično pomeni tudi to, da imajo gozdarji čedalje več dela in da je delo v gozdu postalo skorajda nuja.

Da bo le to lažje in hitreje opravljeno, lahko v veliki meri pripomorejo kakovostne gozdarske prikolice podjetja Palms. Te pomagajo pri nalaganju, razlaganju in prevozu lesa. Če ravno razmišljate o nakupu ali zamenjavi gozdarske prikolice, si lahko ponudbo pogledate tukaj: Palms prikolice vrhunske kakovosti.

V kolikor pa ste še vedno mnenja, da gozdarske prikolice ne rabite, vam v nadaljevanju predstavimo njihove prednosti, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne.

palms prikolice

Trpežne in zanesljive Palms prikolice

Kot že zgoraj omenjeno, so gozdarske prikolice nepogrešljiv del opreme v gozdarski industriji kot tudi pri manjših gozdarjih. Predstavljajo namreč pomemben pripomoček za prevoz in prenašanje lesa ter olajšajo delo gozdarjem ali lesarjem.

Ena od ključnih značilnosti, s katero se ponašajo Palms prikolice za gozd, je njihova robustna in vzdržljiva konstrukcija. Izdelane so iz trpežnih materialov, kot so na primer jeklo, aluminij ali les. To pa jim posledično omogoča, da lahko prenesejo tudi težje obremenitve in se spopadajo s terenskimi ovirami.

Palms prikolice so prav tako posebej zasnovane za uporabo v zahtevnih gozdnih okoljih ter prilagojene za prevoz različnih vrst lesa, vse od polen do hlodov. Opremljene so namreč z debelejšimi pnevmatikami ali hidravličnimi zavorami, kar omogoča varno namestitev ter stabilno in udobno vožnjo.

Prilagojene za enostavno nalaganje in razlaganje lesa

Prednost teh gozdarskih prikolic je tudi ta, da so prilagojene za enostavno nalaganje in razlaganje lesa. Nekateri modeli imajo vgrajen poseben dvigalni sistem, ki olajša dvigovanje in odlaganje težkih hlodov.

Palms prikolice so hkrati še izredno zmogljive in prilagodljive. Prenašajo želeno obremenitev lesa in se prilagodijo različnim terenskim razmeram. Poleg tega pa so ustrezno zaščitene s posebnim premazom, kar jim daje dolgo življenjsko dobo in tudi bistveno večjo vrednost v primeru, da boste nekoč prikolico želeli prodati.

Ena izmed bolj pomembnih lastnosti pa je zagotovo ta, da so izredno varne za uporabo. Opremljene so namreč z močnimi in trpežnimi rešetkami, ki zaustavijo morebiten zdrs lesa. Varnost prikolice je pri delu v gozdu in tudi pri prevozu lesa izrednega pomena in lahko učinkovito zmanjša tveganja za poškodbe.

Ne preseneča torej, da spadajo Palms prikolice med najboljše gozdarske prikolice daleč naokoli. Ponujajo res vse ključne lastnosti, ki jih morajo imeti tovrstne prikolice. Zato vam lahko zagotovimo, da boste z njimi opravili delo v gozdu učinkovito in varno. Ob tem pa boste povečali še produktivnost in zmanjšali vložen čas ter trud.

Palms prikolice so na voljo v različnih izvedbah

Kljub temu pa je potrebno poudariti še, da obstajajo v spektru Palms gozdarskih prikolic različni tipi prikolic, ki so prilagojeni različnim željam in potrebam. In sicer ločimo Palms prikolice serije S, serije D, serije U ter posebne Palms prikolice.

Prikolice serije S so najbolj osnovne in najlažje gozdarske prikolice v sklopu blagovne znamke Palms. To so bolj kompaktne prikolice, ki so primerne predvsem za lažje obremenitve, na primer optimalno je nekje za prevoz med 6 do 10 ton lesa. Zaradi tega so primerne za manjše gozdarje ali manjše lesne obrate. Kljub nekoliko slabši nosilnosti imajo veliko nakladalnega prostora in so zanesljive ter varne za uporabo.

Prikolice serije D imajo v primerjavi s serijo S večje nakladalne površine in omogočajo večjo nosilnost. Zaradi tega so posledično primerna za prenašanje večjih bremen in bolj zahtevnih opravil.

Med najbolj vzdržljive in trpežne v kategoriji gozdarskih delovnih strojev pa spadajo Palms prikolice serije U. Te so primerne za najbolj zahtevne sečnje ter velike lesne ali gozdarske obrate oziroma podjetja. Sposobne so prenašanja izredno velikih bremen. Tu pa so potem še posebne Palms prikolice, primerne za profesionalno gozdarsko delo v najbolj zahtevnih pogojih.

palms prikolice

Možnost dodatne opreme in gozdarskih dvigal

Da bodo Palms prikolice še bolj uporabne, so v podjetju izumili tudi široko paleto dodatne gozdarske opreme ter inovativna gozdarska dvigala. Ta so na voljo v različnih izvedbah in se odlično dopolnjujejo s prikolicami, delo v gozdu ali lesni industriji pa še bolj olajšajo.

Njihova ergonomska oblika omogoča varno in učinkovito delo, hkrati pa poveča produktivnost. Z gozdarskimi dvigali boste namreč še hitreje in lažje naložili kupe lesa ter jih prepeljali na ustrezno mesto in tako optimizirali svoje delovanje. Poleg tega pa je potrebno izpostaviti še, da so gozdarska dvigala Palm izdelana iz visoko kakovostnega švedskega jekla, kar pomeni, da so res trpežna in zmogljiva.

Če boste izbrali izdelke podjetja Palms torej nimate praktično kaj izgubiti, pridobili boste pa zagotovo to, da bo delo v gozdu lažje in vam ne bo povzročalo dodatnih obremenitev. V podjetju Palms se namreč stalno zavzemajo za to, da ponudijo strankam kar se da najboljšo in najbolj kakovostno opremo ter da jim s pomočjo inovacij olajšajo delo v gozdarstvu. Ustrezno vam bodo tudi svetovali ter vam pomagali pri izbiri najboljše gozdarske prikolice za vas.

Kaj torej še čakate? Izberite vrhunsko in hkrati nepogrešljivo opremo za različna gozdarska dela.

Rate this post