otroška kolesa

Otroška kolesa

Tudi naše otroke moramo zaposliti v naravi. Mogoče jih vodit na razne sprehode, ko pa so že dovolj stari pa jih je dobro dat na kolo in z njimi kolesarit. Najprej na dvorišču, potem pa vedno na daljše proge. Otroška kolesa se dobijo za različne starosti, tako da ni problem kolo kupit. Imate široko ponudbo otroških koles v trgovini Enduro.

kolo

Zakaj naši otroci ne bi kolesarili z nami. To je nekaj najlepšega, saj se lahko ustavimo povsod, si spočijemo in opazujemo okolico. Za majhne otroke se dobijo pomožni koleščki, dokler ne obvladajo kolesa. Že takrat se lahko z njimi popeljemo po ulici ali vasi. Naj začnejo čim prej premagovat ovire in začnejo se učit kako se obnašat na cesti. Seveda nikoli jih ne pustite samih na cesto, dokler niso dovolj stari in imajo kolesarski izpit. Otroška kolesa se dobijo tudi opremljena z vso opremo, da so varni na cesti. Kolo mora imet zavore, in jih navadite kako delujejo. Dokler vsega ne obvladajo na kolesu, jih ne spuščajte na klanec.

Otroška kolesa lahko izbirate po starosti. V trgovini vam naj pomagajo, če ne veste prave velikosti za vašega otroka. Ko so manjši, ne moremo kupovat ne vem koliko večjega, da ga bo imel zelo dolgo. Saj so njihove nogice majhne in ne bo mogel potiskat pedal. Pač v mladosti, bomo morali menjat kar nekaj otroških koles, da bo potem en čas mir. Potem lahko shranite kolo za drugega otroka ali pa komu podarite ali posodite. Otroci niso nikoli premajhni za kolo, boste videli kako bodo uživali, vedno več bodo prekolesarili. Seveda pa ne pozabite na njihovo varnost in to je tudi čelada. Naj se navadijo na čelado že od malih nog, da jih bo spremljala vedno na kolesu. Otroška kolesa naj so tudi kvalitetna in opremljena s vso opremo.