orodjarstvo

Orodjarstvo

Še kako so pomembni v našem življenju določeni poklici, če hočemo imet določene izdelke. Ampak vedno več mladih se tega očitno ne zaveda, vsi bi samo nekje sedeli v pisarnah in bili lepo oblečeni. Malokdo še določene poklice spoštuje in se za njih odloča. Moramo vedet, da v določenem poklicu moraš bit umazan, saj voda pa res teče povsod, da se lahko umiješ. En od takih poklicev je orodjar, ki je v našem življenju še vedno zelo uporaben, saj brez njih ne bi imeli določenih izdelkov.

orodjarstvo

Orodjarstvo bi moralo biti zelo cenjeno, mogoče se komu to zdi malo čudno. Ampak poglejte malo okoli sebe, koliko stvari imamo kovanih, iz kovine ali železa. Nekoč so vse delali na roke, oblikovali kovino, danes se seveda vse že razvija in delajo določene stvari že stroji. So pa nujne poleg tega človeške roke, saj tudi stroj ne gre brez nas. Orodjarstvo je tudi zelo pomembno v raznih industrijah, kot so letalska, avtomobilska, farmacevtska. Orodjarstvo tudi imenujejo panoga prihodnosti.

Na Bledu v podjetju Kovinoplastika se že nekaj let ukvarjajo s orodjarstvom. So zelo znani po celotni Sloveniji in tudi drugod po svetu. Njihovo delo je različno, delajo po naročilih strank. Vse je odvisno kaj jim stranke naročijo, zato delajo pol izdelke in vse do končnih izdelkov. Njihove delo ni lahko, saj določene konstrukcije iz železa so kar težke, zato je delo še kako včasih naporno. Ampak nič ni težko, če nekaj delaš s srcem in rad. Najpogosteje tudi orodjarji pri svojem delu rezkajo, kar jim je v pomoč stroj, da delo danes poteka lažje in hitreje. Orodjarstvo ne bo še dolgo pozabljeno, ker določene proizvodnje ne morejo brez izdelkov, ki jih naredijo orodjarji. Zato, če vas delo vsaj malo veseli, kar pogumno poiščite, če imajo katero delovno mesto prosto. Vse se boste naučili, voda pa je vedno, da se boste lahko umili.

Rate this post