Notranja vrata, kakršna koli želite

Notranja vrata so tisti element v hiši, na katera pomislimo nazadnje, ko opremljamo in preurejamo stanovanje. najprej opremimo vse ostalo, postavimo pohištvo, prebelimo stene, zamenjamo okna, in šele nato se lotimo notranjih vrat. včasih pa problem nastane, ker ne vemo, pri katerem ponudniku naj izberemo vrata, saj se še sploh nismo odločili kakšna želimo imeti.

notranja-vrata

Notranja vrata so lahko lesena, plastična, lesena s plastično obrobo, nekateri pa se odločajo za lesena s steklom na vrhu. kar pride zelo lepo, sploh če je steklo kaljeno, oziroma ima še kakšne vzorce. Notranja vrata, ki so cela steklena pa so v modi zadnje čase, vendar niso najbolj praktična, saj se hitro umažejo in jih je treba ves čas čistiti, poleg tega pa so še nevarna, če imate majhne otroke, saj se hitro zgodi, da se med igro lahko razbijejo. so pa verjetno izmed vseh najlepša na pogled.

Ko izberete material iz katerih bodo vaša notranja vrata, se lahko poigrate tudi z barvo. Nekateri prisegajo na belo barvo vrat, vendar je to spet isti problem s čiščenjem. najlepša so vrata v natur leseni barvi, vendar spet vprašanje, če vam je to všeč, ali ne. nekateri imajo pa notranja vrata tudi v temni barvi, vendar to nekako ne paše v notranjost stanovanja. mogoče pa vam barva niti ni tako pomembna, kot pa na primer razni dodatki. kljuka seveda, je zelo pomembno, da sploh lahko notranja vrata odpiramo. ne glede na to, iz katerega materiala so notranja vrata, je kljuka kovinska, ne more biti lesena. lahko izberete s ključavnico ali brez, to je pač odvisno, kje bodo vrata postavljena. na primer v kopalnici in na wc ju je že vredu, da se lahko notranja vrata zaklene, za sobe pa niti ni tako važno.

morajo pa vrata tudi služiti svojemu namenu, zato je prav, da izberete kvalitetna, na primer taka, kot najdete na zgornjem linku.

 

Rate this post