plezalna oprema

Kakovostna plezalna oprema

Plezalna oprema je nekaj obveznega za reševanje iz globin in višin, zato je zelo pomembno, da jo ima čisto vsak, ki se ukvarja z reševanjem ljudi. Kakovostna plezalna oprema za večjo varnost je torej obvezna, to pa lahko najdete na spletni strani podjetja Fire Rescue.eu, več o njihovi ponudbi vam bomo povedali tu. Torej, tehnično reševanje iz globin ter višin je vsekakor glede na samo tehnično znanje najbolj zahtevno, zato je tu še kako zelo pomembno, da je vaša plezalna oprema zares samo najvišje kakovosti.

plezanje

Podjetje Fire Rescue vam danes ponuja široko ponudbo samo najbolj visoko kakovostne plezalne opreme, podjetij Petzl in Fall Safe. Obe podjetji sta danes vsekakor na vrhu, kar se tiče izdelave plezalne in ostale reševalne opreme iz globin ter višin kot pa tudi pri usposabljanju reševalcev. Bodisi so to gorski reševalci, jamarji ali pa gasilci, vsi ti pri svojem delu, bolj natančno pri svojih reševalnih akcijah potrebujejo plezalno opremo, ki je zares visoko kakovostna ter seveda tudi uporabna. Ključni pomen pri plezalni opremi je sama zanesljivost in uporabnost te opreme. Plezalna oprema zasega plezalne pasove, zaščitne čelade, zaščitna oblačila, vrvi, vponke, zavore, škripce, vrtišča, triangeli, rollglis, sidrne plošče in še ostale opreme, ki bi mogoče lahko potrebovali pri določenih primerih.

Pri plezalni opremi se nam zdi najbolj pomembno, da imamo zares kakovosten plezalni pas, ki nam bo lahko omogoča popolnoma varno delo na katerikoli višini. Vsekakor pa drži tudi to, da plezalna oprema brez uporabe ustreznih pasov ni varna za uporabo, tu vam mi uporabljamo plezalni pas Fall Save Spider Combo, ta je posebno zasnovan pas, ki je namenjen prav za dostop do vrvi in samega reševanja, ki bo pokril vse delovne razmere pri zaščiti pred padcem, zadrževanju ter delovnemu položaju. Ravno tako pa se ta popolnoma prilagodi s svojim povečanim udobjem za najbolj intenzivno delo.