Hlačne pleničke

Zakaj so hlačne pleničke najboljša izbira za vašega otroka?

Kot mamica si želite, da je vašemu otroku čez dan udobno, da ga je toplo in da se dobro počuti. K temu lahko v veliki meri pripomorejo tudi dobre pleničke. Te poskrbijo za to, da se lahko otrok udobno igra in neomejeno giba, hkrati pa je zaščiten. Kaj pa če vam povemo, da obstajajo tudi pleničke, ki so kot hlače in so idealna rešitev za obdobje, ko otrok misli, da zmore vse sam in ne želi več ležati pri miru? Ja prav ste prebrale, tukaj so hlačne pleničke, najsodobnejša in najbolj udobna rešitev za vse mamice z majhnimi otroci.

Ker pa tovrstne pleničke pri nekaterih starših še vedno vzbujajo dvome o rabi, smo v nadaljevanju zbrali vse prednosti, ki jih ponujajo hlačne pleničke.

Enostavno nameščanje, oblečete jih kot hlače

Kot prvo in pravzaprav tudi najpomembnejšo prednost hlačnih pleničk lahko izpostavimo enostavno nameščanje. Že samo ime pove, da so oblikovane kot hlače. To pomeni, da jih lahko otroku čisto enostavno namestite oziroma oblečete. Kot hlače oziroma spodnje hlačke jih namreč samo potegnete čez nogice vašega otroka in že je otrok pripravljen za igranje in raziskovanje.

Poleg tega hlačne pleničke nimajo paskov za zapenjanje, saj jih ni treba zapenjati kot klasične pleničke. Na tak način ne boste imele težav z zapenjanjem, ko se otrok na previjalni mizi ne bo želel umiriti. Tako si lahko v veliki meri olajšate previjanje. Paski na plenički pa prav tako ne bodo preveč zapeti. Pri klasičnih pleničkah se lahko hitro zgodi, da so preveč tesno zapete in otroka tiščijo ter mu pustijo rdeče lise. Tega v tem primeru ni. Prednost pa je tudi ta, da se med igranjem ali gibanjem ti paski ne morejo odpeti, tako da vam ne bo potrebno skrbeti za to, ali je plenička dobro nameščena ter ali dobro tesni.

Hlačne pleničke

So bolj udobne, prilagodijo se obliki telesa

Za hlačne pleničke prav tako velja, da so bolj udobne kot pa klasične pleničke. Namesto paskov za zapenjanje imajo namreč na straneh nameščen elastičen del. Ta del je raztegljiv in omogoča, da se plenička otroku popolnoma prilega. Vendarle pa je material tega elastičnega dela kakovosten in se ne raztegne preveč, kar omogoča to, da pleničke ne prepuščajo.

Elastičen del prav tako omogoča to, da so hlačne pleničke primerne za skorajda vse otroke in vse oblike teles. Gibanje s temi pleničkami pa je veliko bolj udobno, saj se plenička praktično giba z otrokom in deluje kot udobne hlače.

Omogočajo neomejeno gibanje

Ne samo to, da so bolj udobne in jih ni treba zapenjati, prednost hlačnih pleničk je tudi ta, da jih lahko otroku namestite kar stoje. Vsi starši zagotovo poznajo situacijo, ko bi se otroci na vsak način radi postavili na svoje noge in ko jih je težko prepričati, da se naj umirijo, da jih previjete na mizi. Tukaj pridejo hlačne pleničke še kako prav! Otrokom omogočijo razigranost in neomejeno gibanje. Vam pa omogočijo enostavno previjanje v vseh situacijah, tudi med gibanjem ali takrat, ko previjalna miza ni na voljo.

Hlačne pleničke so hkrati idealna rešitev za obdobje, ko je otrok že večji in je v fazi, ko misli, da zmore vse sam. S pomočjo tovrstnih pleničk mu lahko omogočite, da si pleničko vsaj deloma namesti sam, tako kot na primer spodnje hlačke ali hlače. To da mu boste pustili del previjanja, mu bo pomenilo veliko, počutil se bo pomembnega in samostojnega.

Hlačne pleničke

So odlična izbira pri odvajanju od plenic

S pomočjo hlačnih pleničk pa se otrok ne bo samo počutil samostojnega, ampak lahko tudi dejansko postane samostojen. Če izberete tovrstne pleničke, si lahko učinkovito pomagate pri tem, da otroka sčasoma popolnoma odvadite od pleničk. Se sprašujete kako?

Hlačne pleničke bodo otroka navadile na to, da si sleče pleničko, ko je umazana ter si obleče novo. Na tak način se bo sčasoma navadil tudi na to, da se bo zavedal, da ga tišči na stranišče oziroma, da bo postala plenička umazana. Tako bo veliko lažje in tudi hitreje prišel do spoznanja, da mora iti na kahlico ali stranišče. Hlačne pleničke so lahko torej kot nekakšno uvajanje malčka k uporabi stranišča. S pomočjo slačenja pleničke pa se hkrati nauči tudi to, kako se mora oblačiti.

Iz ekoloških materialov in prijazne do kože

Poleg vseh zgoraj naštetih prednosti, pa obstajajo dan danes hlačne pleničke, ki ne samo, da so izredno funkcionalne, ampak so tudi izredno kakovostne. Hlačne plenice ECO by Naty so namreč ene izmed vodilnih v segmentu ekoloških plenic. So prve plenice s certifikatom OK biobased, kar pomeni, da so izdelane na osnovi bio razgradljivih materialov in so trajnostne.

Na tak način ne škodujejo okolju, hkrati pa ne škodujejo otrokom in so izredno prijazne za uporabo. Imajo nadstandardne lastnosti, so brez parfumov, brez potiskov in hipoalergene. Zaradi naravnih materialov so izredno mehke in udobne, koža v njih pa diha.

Kljub temu, da hlačne pleničke ECO by Naty izdelujejo strokovnjaki na Švedskem, pa so se v ekološki spletni trgovini Vitababy potrudili, da jih imamo odslej tudi v Sloveniji. Pri njih lahko tako kupite kakovostne ekološke hlačne plenice po ugodni ceni. Na voljo imajo različne velikosti in pakete, vse od osem do 15 kilogramov. Kaj torej še čakate? Skočite v njihovo spletno trgovino in izberite najboljše hlačne pleničke za vašega otroka.

Hlačne pleničke

Rate this post