hemeroidi

Povečani hemeroidi so ne varni in jih je treba zdraviti ter preprečiti

Hemeroidi so nabrekle vene v anusu in spodnjem delu rektuma, zelo so podobne krčnim žilam in se lahko razvijejo kot notranji ali zunanji hemeroidi, ki niso nedolžni in jih je treba zdraviti ter odpravit. Zdravijo se z zdravili in lahko tudi z operacijo. Najboljši način za preprečevanje hemoroidov je, da ohranite svoje blato mehko, da zlahka odhaja. Za preprečevanje hemoroidov in zmanjšanje simptomov hemoroidov jejte hrano z veliko vlakninami. Jejte več sadja, zelenjave in celih zrn. S tem zmehčate blato in povečate njegovo količino, s čimer se boste izognili naprezanju, ki lahko povzroči hemoroide. Počasi dodajte vlaknine v svojo prehrano, da se izognete težavam s plinom.

hemeroidi

Pijte veliko tekočine. Vsak dan popijte šest do osem kozarcev vode in druge tekočine, da bo blato mehko. Razmislite o dodatkih z vlakninami, da se hemeroidi ne bodo več pojavili. Večina ljudi v prehrani ne zaužije dovolj priporočene količine vlaknin – 20 do 30 gramov na dan. Študije so pokazale, da prehranska dopolnila z vlakninami brez recepta izboljšajo splošne simptome in krvavitev iz hemoroidov. Če uporabljate prehranske dodatke z vlakninami, vsak dan popijte vsaj osem kozarcev vode ali druge tekočine. V nasprotnem primeru lahko dodatki povzročijo ali poslabšajo zaprtje.

Hemeroidi nastanejo tudi zaradi naprezanja pri odvajanju ali drugem delu, zato se ne ne naprezajte. Napenjanje in zadrževanje diha pri poskusu odvajanja blata povzroči večji pritisk v venah v spodnjem delu rektuma. Pojdite takoj na stranišče, ko začutite željo po odvajanju. Če čakate na odvajanje blata in želja izgine, se lahko vaše blato izsuši in ga bo težje odvajati.

Ostanite aktivni, da preprečite zaprtje in zmanjšate pritisk na vene, ki se lahko pojavi pri dolgotrajnem stanju ali sedenju. Vadba vam lahko pomaga tudi pri izgubi odvečne teže, ki bi lahko prispevala, da se hemeroidi zmanjšajo in izginejo. Izogibajte se dolgemu sedenju. Predolgo sedenje, zlasti na stranišču, lahko poveča pritisk na vene v anusu.

Rate this post