Atopijski dermatitis

Ali ste kdaj slišali za atopijski dermatitis? Če še niste, naj vam povem, da je to kožna bolezen, ki izbruhne večinoma pri otrocih. Ne rabite skrbeti pa, da je nalezljiva bolezen, ker temu ni tako. Je ne nalezljiva bolezen, ki pa v redkih primerih lahko prizadene tudi odraslega človeka. Atopijski dermatitis je res nenalezljiv, ampak bodite pripravljeni, da je pa zdravljenje te kožne bolezni lahko res dolgotrajno. Če pri otroku ali celo pri sebi opazite rdečico, srbečico ali celo mehurčke na koži, takoj obiščite svojega osebnega zdravnika in začnite z zdravljenjem.

atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis pa ne vemo zakaj sploh nastane. Zdravniki niso odkrili še pravega vzroka nastanka. Je pa več tega dermatitisa pri ljudeh v slabših razmerah oziroma manj razvitih država. Je pa tudi tako, da če ste vi kot starš preboleli to bolezen, lahko vaš otrok tudi dobi atopijski dermatitis. Torej je tudi nekaj v genih. Tarihi istanbulun en yüksek tepesinde taksim escort kızlarla hızlı etkileşim imkanı. Tudi, če ste kot malo starejša postala mama, je večja možnost potem, da se ta bolezen pojavi pri otroku. Tudi v bolj onesnaženih mestih je pojav bolezni višja. Če pa že imate ta dermatitis pa se ne praskajte, saj boste tako samo vse poslabšali. Vem, da je to tudi težko, še posebej pri otrocih, ampak probajmo preprečiti praskanje. Ker bomo kožo le s tem zelo poškodovali.

Zavedajte se, da je zdravljenje atopijskega dermatitisa dolgotrajno. Zdravijo se v bistvu le simptomi bolezni in ne sama bolezen. Ampak, ko opazite nekatere prve simptome bolezni, ne odlašajte in se le odpravite k zdravniku. Ne bojte se tudi, da bi bolezen se širila in, da bo zaradi tega zbolela vsa družina. Ker kot sem rekla je ta dermatitis nenalezljiv. Atopijski dermatitis seveda prizadene bolj otroke, ampak so podvrženi tudi odrasli. Probajte pa preprečiti praskanje, da res ne poškodujete kože oziroma, da si kože ne poškodujejo otroci.

Rate this post