lesena okna cenik

Lesena okna: cenik in druge pomembne informacije

Okna so tako rekoč nujen element vsake hiše, saj nam v stanovanje prinašajo svetlobo, zrak, varujejo nas pred vremenskimi nevšečnostmi, ublažijo hrup in podobno. Lesena okna – cenik najdete na spletu ali pa pošljite povpraševanje določenemu ponudniku tovrstnih storitev – bodo vašemu domu dodala še poseben občutek topline in domačnosti.

Zakaj ravno lesena okna?

Seveda na trgu obstaja malo morje različnih oken – lahko so iz aluminija, PVC-ja, lesa, razlikujejo se tudi po obliki, kvaliteti in podobno. Vseeno pa so okna iz lesa vse bolj priljubljena, saj so primerna za vsako gradnjo, pa naj gre za popolnoma nove objekte ali pa le za obnovljene gradnje. Objekti, ki stremijo k energetski učinkovitosti oz. nizki porabi energije imajo skoraj zagotovo vgrajena okna iz lesa. Lesena okna (pa tudi vrata) so na nek način trajnosten način življenja in morda ravno to vodi v njihovo vse večjo priljubljenost.

lesena okna cenik
Z lesenimi okni boste poskrbeli za izjemno prijetno bivalno okolje in udobje, vrhunsko mikroklimo, brezčasno lepoto, toplino, eleganco in občutek domačnosti.

Les je naraven, trajnosten in okolju prijazen material. Gozdovi se stalno obnavljajo, poleg tega pa je veliko stvari iz lesa mogoče ponovno uporabiti, jih predelati, skratka, ne boste jih tako hitro rabili odvreči na deponijo. Lesena okna – cenik naj ne bo ovira za nakup – so izdelana zelo kakovostno, zato vam bodo služila več let. Z lesenimi okni boste poskrbeli za izjemno prijetno bivalno okolje in udobje, vrhunsko mikroklimo, brezčasno lepoto, toplino, eleganco in občutek domačnosti.

Okna iz lesa ustrezno zaščitijo že sami proizvajalci, zato ne boste imeli veliko dela z vzdrževanjem, le vsake toliko časa jim lahko malce obnovite barvo ter pobrišete prah z njih, ali pa s primernim negovalnim sredstvom popravite morebitne poškodbe. Sicer pa je les že sam po sebi zelo trden in stabilen material, tako da se tovrstna okna res ne bodo hitro uničila. Lesena okna imajo odlično izolativno moč – težko boste našli material, ki premore več izolativne moči. Posledično boste privarčevali kar nekaj denarja, saj boste za ogrevanje in hlajenje prostorov porabili bistveno manj energije kot bi je sicer. Če verjamete ali ne, les je izjemno odporen proti ognju. V primeru požara se na lesenih oknih ustvari sloj iz oglja, ki poveča odpornost oken na ognjene zublje. Ta plast preprečuje nadaljnje izgorevanje lesa, okna iz lesa pa ob morebitnem rušenju stavbe prenesejo tudi večje obremenitve kot denimo beton.

Kateri les izbrati in kako do subvencije?

lesena okna cenik
Investicija v lesena okna se vam bo že kmalu povrnila – pa ne le zaradi vseh pozitivnih lastnosti lesa, ki jih boste občutili na lastni koži, temveč boste dejansko prihranili pri porabi energije.

Na voljo vam je več vrst lesa, iz katerih izdelujejo lesena okna od vaših želja pa je odvisno, kateri les boste izbrali – izbirate lahko med smreko, macesnom, hrastom, celo kakšen eksotičen les se najde vmes. Zaradi vseh naštetih lastnosti lesenih oken je logično, da tovrstna okna ne spadajo med najcenejše investicije, a dobra novica je, da so vam na voljo subvencije Eko sklada. Za pridobitev nepovratnih sredstev morajo okna izpolnjevati le eno lastnost, in sicer, da imajo toplotno prehodnost Uw = 1,1 Wm2K in manj. Poleg tega vam zagotavljamo, da se vam bo investicija v lesena okna že kmalu povrnila – pa ne le zaradi vseh pozitivnih lastnosti lesa, ki jih boste občutili na lastni koži, temveč boste dejansko prihranili pri porabi energije.

Okna iz lesa so na nek način okna prihodnosti, saj združujejo obilo pozitivnih lastnosti. Les je naraven material, ima odlično izolativno moč, v stanovanje prinese občutek topline in domačnosti, skratka, z lesenimi okni boste zagotovo zadovolji kot še nikoli. Za nakup lesenih oken lahko koristite tudi subvencijo, s čimer boste stroške nakupa nekoliko zmanjšali. Nikar ne oklevajte in si še danes izberite svoja okna iz lesa.

Rate this post