Wifi domofon

Vse kar morate vedeti o wifi domofonu

Namestitev wifi domofona lahko pomaga zaščititi vsak prostor. Domofoni se uporabljajo predvsem v poslovnih objektih, pa tudi v stanovanjskih objektih, kot so na primer stanovanjski bloki. Sodobna naprava ponuja številne prednosti, med njimi tudi občutek varnosti.

Wifi domofon je zasnovan tako, da vam pokaže, kdo stoji pred vašo hišo, stanovanjem ali poslovno stavbo. Vidite ali slišite (ali oboje) osebo na vhodu, kjer je nameščen zunanji domofon. S pomočjo sistema lahko nadzirate, kdo lahko dostopa do vaših vhodnih vrat. Zato postane toliko lažje preprečiti nepooblaščen vstop, ki je pogost problem tako v stanovanjskih kot poslovnih prostorih, ko gre za doseganje varnosti.

Poleg zgoraj omenjenega, ima kvaliteten wifi domofon tudi to prednost, da vam ni treba iti ven, ko dežuje ali sneži, da bi odprli vrata. Prihrani vam čas in trud, kar je koristno še posebej takrat, če ste zaposleni.

Wifi domofon
Domofon vam ponuja dodatno varnost.

Na kratko o wifi domofonih

Vsi wifi domofoni niso enaki. Mnogi poleg tega, da vam omogočajo, da vidite ali slišite osebo zunaj svojega doma, nudijo tudi druge različne zmogljivosti. Sistemi so zelo vzdržljivi in lahko brezhibno delujejo v najrazličnejših pogojih. Omogočajo visokokakovosten prenos govora in odpravljajo nepotreben hrup.

Domofoni so odlični za vsakogar, tudi za poslovneže in starejše. Uporabljajo se lahko tudi za komunikacijo v različnih delih objekta. Posameznikom omogočajo medsebojno komunikacijo, vključno s tistimi, ki so v drugem nadstropju. V pisarniškem okolju lahko wifi domofon uporabite za komunikacijo po celotnem spletnem mestu.

Pri nakupu domofona boste našli številne možnosti. Nekateri so dragi z visokotehnološkimi funkcijami, drugi pa so zaupanja vredne blagovne znamke. Prav tako lahko poiščete določene poceni modele, ki so lahko dovolj dobri za vaše zahteve.

Pred nakupom domofona je vsekakor najprej potrebno razmisliti o razlogih in se odločiti, kakšen domofon je za vas sploh primeren. V nadaljevanju članka vam ponujamo malo pomoči, da se boste lažje odločili.

Wifi domofon
Pred nakupom domofona je potrebno razmisliti, kakšne so naše potrebe.

Zakaj želite namestiti wifi domofon?

Izbira najbolj primernega domofona bo odvisna od vaših potreb, vključno s tem, kje ga želite uporabljati. Veliko stanovanj in poslovnih prostorov že ima obstoječe varnostne sisteme kar morate upoštevati, preden kupite domofon. Domofoni so pogosto integrirani s kamero CCTV ali sistemom za nadzor dostopa.

Pomaga tudi vedeti o vaših načrtih za naslednjih nekaj let. Ali želite izboljšati svoj trenutni varnostni sistem? Kaj pa sprememba postavitve objekta? Določite tudi, kdo bo v glavnem uporabljal domofon. Tako lahko hitro ugotovite, kateri wifi domofon je najboljši za vas in kje ga je najbolje namestiti.

Wifi domofon
Domofoni postajajo vedno bolj priljubljeni.

Kakšen domofon izbrati?

Domofoni se razlikujejo na več načinov. Obstajajo štiri glavne vrste sistema, med katerimi lahko izbirate. Ko iščete pravi domofon, morate vedeti, katera rešitev vam najbolj ustreza.

Izberete lahko vrsto domofona, ki je ožičen v vašo zgradbo ali hišo. Pogosto se namesti, ko je objekt še v fazi gradnje. Tako ni predrago, saj je napeljava objekta bolj zapletena. Seveda lahko imate ožičen sistem nameščen tudi v obstoječo strukturo, vendar pričakujte, da bo cena višja od brezžične in drugih možnosti, saj je žične modele pogosto težko namestiti.

Wifi domofon zahteva mobilne podatke ali brezžični internet Nekateri delujejo samo v omrežjih 4G, zato najprej preverite svoje območje. Številne naprave poleg 4G podpirajo povezljivost 3G. Ko sta povezani, lahko oseba v stavbi in tista zunaj učinkovito komunicirata. Je idealna rešitev za tiste, ki domofon nameščate v že obstoječ objekt.

Številni domofoni imajo danes dodatne funkcije, kot je video, ki se ne osredotoča samo na ogled obiskovalca, temveč tudi na nadzor sprednjega dela stavbe. Lahko imajo tudi infrardečo osvetlitev, kar je bistvenega pomena za tiste, ki morajo ponoči nadzorovati vhod.

Wifi domofon
Domofon omogoča, da takoj preverite, kdo je na vašem vhodu.

Video ali samo zvok?

Že zdaj lahko ugotovite, da so domofoni, ki vam omogočajo, da vidite drugo osebo, dražji od naprav, ki uporabljajo samo zvok. Vendar je ta dodatna funkcija za mnoge ljudi pogosto vredna naložbe. Ponuja dodatno raven varnosti, saj lahko vidite drugo stran, ki morda potrebuje dostop. Video domofoni so enosmerni ali dvosmerni. Pri slednjem pustite drugi osebi interakcijo z vami prek videa.

Za cenovno ugodnejšo izbiro se boste morda želeli odločiti za črno-beli ali enobarvni zaslon. Na žalost to ni dobra rešitev, če morate videti v temi. Če vas stroški ne motijo, izberite domofon, ki ponuja visoko ločljivost zaslona. To je odlična možnost za tiste, ki nimajo CCTV kamere, vendar želijo videti jasno sliko vhoda. Velikost zaslona je lahko tudi pomembna za vas.

Če imate na območju nameščen CCTV, verjetno ne potrebujete video zmogljivosti. Domofoni, ki ponujajo le zvok so cenovno ugodnejši in bodo dobro delovali z nameščenim sistemom CCTV. Uporabljajo se tudi v stanovanjih in poslovnih prostorih za komunikacijo v sili.

Wifi domofon
Možnost videa vam omogoča, da vidite osebo na drugi strani.

Preden se odločite za nakup wifi domofona, se je smiselno pogovoriti s strokovnjakom. Obrnite se na ponudnike domofonov, da vam bodo lahko strokovno svetovali, ko boste pretehtali vse svoje možnosti. Ponudniki imajo domofone in druge varnostne rešitve, ki jih boste morda želeli preveriti, da bi povečali varnost vaše hiše ali poslovne stavbe.