terme Topolšica

Terme Topolšica ponujajo številna doživetja

Zadnji dnevi šolskega leta so tu, s tem pa tudi, čas, ko bodo otroci doma in vi jih morate nekako zaposliti, če ne želite, da bodo večino časa preživeli na telefonu, računalniku in podobnih napravah. Kako jim lahko razvedrite proste dneve? Med drugim tako, da se vsi skupaj za nekaj dni odpravite kam na oddih – terme Topolšica so gotovo prava izbira za to. Obiščite www.apartmajitopolsica.com in si poglejte, kaj vse vam ponujajo, potem pa čim prej rezervirajte svojo nastanitev. Verjemite, otroci (in odrasli) bodo neizmerno uživali.

terme Topolšica
V termah Topolšica se lahko razvajate v savnah in jacuzzijih.

Doživite pristen stik z naravo

Terme Topolšica se nahajajo v Zgornji Savinjski dolini. Kraj slovi po zdravilnih vrelcih in wellness storitvah, čudoviti in neokrnjeni okolici ter prijaznih domačinih. Terme spadajo med najboljše terme v Sloveniji, o čemer se boste prepričali tudi sami, če se odločite nekaj časa preživeti tam. Ta idiličen kraj so odkrili že Rimljani, ki so tudi zgradili kopališče in zdravilišče. V 16. stoletju je bil kraj poznan že daleč naokoli in ljudje so se sem radi prihajali sproščati in preživljati prosti čas. Kraj je torej kaj kmalu postal znana turistična destinacija. Po drugi svetovni vojni je kraj doživel hiter turistični razvoj, na novo so zgradili hotele in zdravilišča in v Topolšico so prihajali ljudje od vsepovsod. Še danes so terme Topolšica ene izmed najbolje obiskanih toplic v Sloveniji.

terme Topolšica
Nedaleč stran od term se nahaja tudi priljubljeno Velenjsko jezero.

Kaj vse ponujaj Topolšica

Poleg zdravilni vrelcev, wellnessev in drugih hotelskih storitev, pa vam Topolšica nudi številne druge aktivnosti, primerne za celo družino. Tako bo vsak našel nekaj zase, domov pa boste odšli z lepimi spomini in še bolj povezani. Znotraj zdraviliškega kompleksa boste našli finske in infrardeče savne, jacuzzije, masažne prhe in rimske kopeli. Termalna voda blagodejno vpliva na vaše sklepe in pospeši proces rehabilitacije, zato jih obiskujejo tudi ljudje, ki so bili na operativnih posegih. Terme pa so priljubljene tudi med družinami z otroki, saj je v okolici term kar nekaj lepih krajev in doživetij. Med drugim si lahko izposodite kolesa in se podate na raziskovanje bližnjih krajev, lahko obiščete fitnes center, odigrate igro tenisa, odbojke ali košarke itd. Peš ali s kolesom se lahko odpravite po številnih urejenih poteh, ki vodijo do lokalnih znamenitosti. V bližini so tudi otroška igrišča, kjer bodo še posebej uživali najmlajši. Le streljaj stran od term se nahaja tudi Velenjsko jezero, ki ponuja številne aktivnosti na vodi in čudovito plažo, na kateri si lahko priredite piknik in uživate v neokrnjeni naravi. Na jezeru je zabava zagotovljena!

terme Topolšica
Po kopanju v termah se lahko odpravite na sprehod v Mozirski gaj.

Terme Topolšica so odlično izhodišče tudi za vse kulinarične navdušence. Že v samem hotelu vam bodo kuharji vsak dan pripravili okusne jedi iz lokalnih sestavin, po želji pa se lahko odpravite še v okoliške gostilne in preizkusite njihove specialitete. Ob kozarcu dobrega vina in nebeško dobre sladice bo dan popoln. Če ste ljubitelj cvetlic in narave, potem so terme Topolšica odlična izhodiščna točka tudi za Mozirski gaj. V njem boste našli številne cvetlice, ki predvsem v pomladnih mesecih ustvarijo pravi barviti raj, pozimi pa bodo uživali predvsem otroci, saj je gaj okrašen s številnimi lučkami, risanimi junaki in še veliko več. Vsi ljubitelji smučanja se lahko pozimi iz term odpravite tudi na bližnje smučišče Golte in tam uživate v snežnih radostih – tako boste ubili dve muhi na en mah; dopoldne se lahko kopate in razvajate v hotelskih savnah, popoldne pa uživate na belih strminah. Tako boste preživeli aktiven in nepozaben dopust.

Terme Topolšica so priljubljena turistična točka skozi vse leto. So odličen začetek za poletne počitnice, saj otroci po napornem šolskem letu najbrž že komaj čakajo, da se skupaj odpravite na kakšen izlet. Da bodo lažje pričakali morje, jih že zdaj presenetite in jih za nekaj dni odpeljite v terme Topolšica.

Rate this post