servis avtomatskih menjalnikov

Kdaj je nujno obiskati servis avtomatskih menjalnikov?

Servis avtomatskih menjalnikov vam popravi menjalnik v avtu, če se z njim kaj zgodi ali pa ga pregleda preventivno, da prepreči bodoče okvare. Če imate avto z avtomatskim menjalnikom, potem veste, da je to res super rešitev, da se vam ni treba ukvarjati še s prestajanjem, saj je že z vožnjo dosti dela. Dober servis avtomatskih menjalnikov je na tej povezavi, kjer se lahko naročite na preventivni pregled ali če ugotovite, da je nekaj narobe. Menjalnik deluje, če vožnja poteka gladko od speljevanja do hitre vožnje, zaviranja pred ovirami ter ustavljanja. Če vožnja ni gladka, je nekaj narobe.

servis avtomatskih menjalnikov

Servis avtomatskih menjalnikov morate obiskati, če ste prevozili že dosti kilometrov ali že nekaj časa niste bili na servisu. Za vsak avto je predpisano posebej, na koliko časa ali prevoženih kilometrov serviser v menjalniku menja olje in ga očisti, ker se znajo nabrati opilki. To lahko menjalnik zablokira in pokvari, če se redno ne servisira, zato preverite, kdaj ste to storili nazadnje. In če ni bilo pred kratkim, se naročite na servis avtomatskih menjalnikov.

Avtomatski menjalnik lahko kaže resne znake, da je nekaj narobe. In sicer lahko avto ugaša med vožnjo ali pred semaforji. Lahko avto tudi cuka ali ne pelje gladko. Eden izmed resnih znakov okvare je tudi, da menjalnik ne prestavlja ali, da prestavi v napačno prestavo. Takrat je potreben servis avtomatskih menjalnikov, da pregleda, kaj je narobe, še preden se menjalnik povsem pokvari in ga je v celoti treba zamenjati, kar ni majhen strošek.

Splača se na menjalnik paziti ni tudi pravilno voziti. To pomeni, da ne pritisnete na plin takoj, ko avto prižgete, ker se kvari, še posebej menjalnik. Ko je avto mrzel in ni ogret na delovno temperaturo, da je treba peljati počasneje in previdno, še pose’s to velja pozimi. To je največja napaka voznikov vseh avtov.

Rate this post