robotske kosilnice

Katere robotske kosilnice so najbolj primerne za vašo zelenico

Robotske kosilnice (ang. Automower) so dokaj nova iznajdba in predstavljajo sodoben pristop k urejanju zelenic in vrtov. So ključen pripomoček za vsakega vrtnarja in v poletnih dneh vam pomagajo prihraniti tako energijo kot čas. Omogočajo vam, da se trata samodejno ureja, medtem ko sami lahko čas preživljate z družino. Na spletu se nahaja veliko ponudnikov opreme za urejanje vrta, izredno bogata ponudba robotskih kosilnic, ki so namenjene različnim površinam vrtov in zelenic, pa vam je na voljo v Lesoteka trgovinah.

Kosilnice, ki vam jih ponuja Lesoteka so primerne za vsako zelenico, tudi če se na njej nahajajo vrtne gredice, neravna tla ali ozki prehodi. Vsaka kosilnica ima vgrajen računalnik, ki omogoča, da natančno preuči odmerjen prostor ter izdela pot košnje. Popolnoma avtonomna zasnova kosilnice s samostojnim polnjenjem baterije vam prihrani čas ze od samega nakupa.

robotske kosilnice

Vse zelenice in vrtovi se med seboj razlikujejo, zato je ključno, da izberete robotsko kosilnico, ki bo primerna vašim potrebam.

Kako se lotiti nakupa robotske kosilnice?

Za razliko od robotskega sesalnika, ki se giblje po našem stanovanju in je omejen s posameznimi bivalnimi prostori, pa gibanje kosilnice ni omejeno s stenami. Omejujejo jo zica, ki jo zakopljemo po mejah vrta. Robotska kosilnica se tudi polni na drugačen način od robotskega sesalnika – kosilnica se ob prazni bateriji ne more vrniti na svojo polnilno postajo in se napolniti, zato je pomembno, da pri nakupu upoštevamo površino, ko jo bo morala kosilnica pokositi v eni košnji. Da bi se izognili nejevolji ob nakupu kosilnice s premajhno baterijo, je bolje, da izberemo kosilnico z večjo zmogljivostjo, kot bi jo nujno potrebovali.

Modeli robotskih kosilnic so opremljeni z različnimi vrstami rezil – za druzine z majhnimi otroci in domačimi ljubljenčki je najbolj primerna kosilnica z rezili, ki se samodejno ustavijo, če se telo kosilnice preveč dvigne, večjim oviram na zelenici pa se izogne.

Rate this post