peskalna komora

Peskalna komora je uporabna za marsikatero delo

Peskanje je zelo uporaben postopek, uporablja pa se ga za najrazličnejše stvari. S tem postopkom lahko očistite ali utrdite površine, z nje lahko odstranite rjo, ki daje neprijeten videz, s peskanjem pa lahko tudi pripravite površine za nanos barve. Pri peskanju se uporablja peskalna komora, katere gradnja zahteva veliko znanja, časa in truda.

Če ste zdaj pomislili, da gre pri peskanju za uporabo umetnih snovi in mas naj vam takoj povemo, da se motite. Gre namreč za povsem neškodljiv postopek, brez uporabe kemikalij. Peskanje se lahko izvaja na najrazličnejših materialih, od lesa, kamna, betona in plastike. To tehniko lahko uporabite tudi za primere, ko želite na neki površini narediti posebne dekorativne ali druge učinke. Kot že rečeno, je gradnja peskalne komore kar zahtevna, poteka pa v več fazah. Za začetek je treba na mestu, kjer bo postavljena, izkopati gradbeno jamo, v njo pa se nato vgradi scraper sistem, ki omogoča premikanje peskalnih orodij. Ko je ta osnovna podlaga narejena, se nanjo postavi kovinska konstrukcija same komore, pri tem pa je treba biti zelo pozoren, da je komora natančno oblikovana. Stene morajo biti narejene iz posebnih panelov, ki zagotavljajo tesnost komore, v notranjosti komore pa mora biti gumen ovoj, ki vsrkava zvok. Na koncu se namestijo še vrata, ki se jih poveže z delovanjem komore.

peskalna komora
Prepustite izdelavo peskalne komore strokovnjakom.

Peskalna komora večinoma deluje avtomatizirano, zato je veliko dela tudi z elektronskimi sestavnimi deli, ki omogočajo, da komoro upravlja en človek, in to na dotik. Pri vgradnji ne smete pozabiti na separacijski, ventilacijski in filtracijski sistem, pa seveda na voziček, ki je povezan z informacijskim sistemom in lahko na poljubna mesta postavi zelo težke valje (tudi do 20 ton). Voziček tudi sinhrono vrti valje, zaradi česar je peskanje zelo natančno in ga je mogoče večkrat ponoviti. Zdaj je komoro že mogoče ročno zagnati, kar pa ne pomeni, da je vsa stvar že gotova. Potrebno je narediti še nekaj del, da bo vse delalo brezhibno.

Rate this post