Peleti, najcenejši vir ogrevanja

Že v poletnih mesecih moramo razmišljat o ogrevanju našega doma. Saj poletje hitro mine in že v jeseni moramo včasih malo zakuriti, da nas ne zebe ob televiziji. Zato je poletje pravi čas, da razmišljamo katero ogrevanje je najbolj ugodno in, da nam je res toplo. Danes je tega ogromno od drv, plina, nafte, električne energije, ampak pozabimo na najcenejši vir ogrevanja, to so peleti.  Mogoče so za nekoga to že kar nekaj letni vir ogrevanja, nekateri pa se z njimi prvič ukvarjajo. Najboljše, da za zalogo poskrbite že poleti, ko še ni take gužve in mogoče kje najdete kakšno akcijo.

peleti

Vem, da ste že vsi slišali za lesene pelete za ogrevanje. Mogoče se niste najbolj poglabljali v njih kako je z ogrevanjem. Vsi tisti, ki se ogrevajo z njimi že nekaj let so zadovoljni, ne morejo prehvaliti, poleg tega je najcenejši vir ogrevanja. Z peleti boste ogromno pri varčevali, je pa tudi samo naročanje zelo enostavno. Sedete se za računalnik in jih naročite kar prek spleta. Če nimate doma dovolj prostora v garaži ali kje drugje, jih naročujete sproti. Dobite jih v vrečah, ampak morate jih imet nekje na suhem, da ne bo v njih prišla vlaga ali voda. Če se vreča raztrga jo zalepite in pokrijte. Tudi je dobro, da jih imate nekje na kakšni paleti, da so malo od tal vzdignjene. Skladiščenje sploh ni naporno in zahtevno.

In kaj so peleti, za vse tiste, ki še mogoče ne veste. Narejeni so iz lesa, najboljši so smrekovi, dobite pa jih danes že iz vseh vrst lesa. Narejeni so iz odpadnega lesa, ampak ta les ni zanič, še vedno je odličen za peleti in za ogrevanje. V njih ni nobenega olja ali kakšnih drugih strupenih primesi. Peleti so zelo zdrav vir ogrevanja, ne onesnažujejo ne okolja prav tako ne zdravje ljudi.