otroška soba

Kako otroška soba vpliva na vašega otroka

Otroška soba naj bo svetla, poučna in zabavna, da se bo vaš otrok dobro počutil v njej in se razvijal v malega junaka, ki bo kasneje postal stabilna odrasla oseba. Vsaka otroška soba je svet za sebe, ki jo oblikuje tudi otrok po svoje s svojimi aktivnostmi in domišljijo. Na začetku pa jo spremite starši tako, kot menit, da je najbolje za vašega otroka. Pohištvo, ki ga kupujete naj bo izdelano kakovostno in naravnih materialov, ker otrok veliko časa preživi v sobi in vdihava vse, kar hlapi. Hlapijo pa tudi materiali in če so umetni, bo vdihovali to, nežen otroški organizem pa se proti temu težko brani.

otroška soba

Če hočete, da bo otrok zdrav, naj bo otroška soba zdrava in potem bo otrok odporen. Izbirajte predvsem les, manj kovino in ne plastike, ki človekovemu organizmu res ni prijetna. Otrok tudi velikokrat liže in grize pohištvo in predmete iz nekega nejasnega razloga, največkrat iz zabave in odkrivanja novega sveta in ne dovolite, da bi prihajal v stik z umetnimi materiali.

Otroška soba se največkrat opremi tako, kot je otroku všeč in tudi glede na njegov spol. Če imate več otrok in jih je več v sobi, je dobro, da je soba dokaj nevtralna in bo vsem všeč. Dragiče pa si lahko privoščite razlikovanje dečkov od deklic, če je to tudi njim to blizu, vendar ni pri vseh otrocih tako. Ocenite svojega otrok že zgodaj in mu dovolite, da izbira sam.

Kakovostna otroška soba za otoka naj vsebuje veliko prostora za igranje, udobno posteljo za zdrav spanec, omaro za obleke, predalnike za igrače in didaktične pripomočke, stole in pisalno mizo. Zelo dobro je, da namestite tudi kakšna igrala za razgibavanje in plezanje, da otrok lahko razvija motoriko, ki bo razvijala njegove možgane in s tem tudi logiko ter vse ostalo, kar otroka naredi človeka.

Rate this post