odskodninski-zahtevek-za-telesne-poskodbe

Odškodninski zahtevek za telesne poškodbe

Telesne poškodbe se kar hitro zgodijo in ali je to v kakšni avtomobilski nesreči ali pa celo na delovnem mestu. Odškodninski zahtevek za telesne poškodbe je potrebno vložiti, je pa tako, da pri prometnih nesrečah tega ni potrebno vlagati, saj je že z zakoni določeno, da vam nekaj pripada. Čisto nasprotje je pa, če dobite poškodbe na delovnem mestu.

Torej, če dobite kakšno telesno poškodbo je potrebno vložiti odškodninski zahtevek za telesne poškodbe. Kot sem rekla tega ni potrebno vložiti pri avtomobilskih nesrečah. Pri vseh ostalih poškodbah, ki so se zgodila na javnih ali celo na zasebnih prostorih je pa to potrebno vložiti. Potem se vam višina odškodnine da glede na to kakšna poškodba je oziroma kakšno poškodbo ste pretrpeli. Je pa tako, da če se vam kaj zgodi na delovnem mestu je za poškodbe odgovoren delodajalec in on mora vložiti zahtevek pri zavarovalnici, pri kateri ima on sklenjeno zavarovanje. Delodajalec mora prevzeti krivdo za nastalo nesrečo. Odškodninski zahtevek za telesne poškodbe vsebuje še neko rento. Rento lahko zahtevate pri res hudih telesnih poškodbah, ko je potrebno dolgotrajno zdravljenje. To rento vam potem zavarovalnica plačuje po mesecih. Določen znesek dobite na račun vsak mesec.

nesreča

Odškodninski zahtevek za telesne poškodbe lahko torej vložite velikokrat, ko se vam kaj zgodi. Na primer do nesreč rado pride na delovnih mestih, prav tako na primer lahko vložite ta zahtevek, če vas kdo telesno napade. Prav tako pa vam v primeru hujših telesnih poškodb pripada tudi neka mesečna renta. Kakorkoli že če mogoče ne boste zadovoljni z zneskom ali vam ne bo ustrezalo kaj drugega se vedno lahko tudi pritožite. Ni pa nujno, da boste potem dobili kaj večjo odškodnino. Najbolje se je o tem prej posvetovati z kakšnim odvetnikom, ki bo vedel, če bi lahko dobili kaj več ali je pa to vstran vržen čas.