med

Ali je med res zdravilen v vseh primerih?

Med je super živilo, krasno za na kruh z maslom za zajtrk, ki nam da za ves dna dosti energije in dobrega počutja. Je naraven, pridelajo ga slovenske čebele in ni umetno sladkan. Ja tak med sejansko dobite le od preverjenih slovenskih čebelarjev, ki se močno razlikuje od uvoženega medu. Včasih je nakup medu, ki je res kvaliteten ,kar težavna naloga, ker ne vemo, kako točno je proizveden. Zato se držite načela, da kupujte tam, kjer ste kakovost res preverili si lahko ogledate, kako ta med pridelajo, nekateri pridelovalci objavijo slike in opišejo, drugi pa tega ne storijo, ker imajo nekaj za bregom. Seveda zgolj prodaja ne glede na ceno.

med

Ceno, ki jo kupec plačuje, pa je zdravje. Nekakovosten med vsebuje veliko umetnega sladkorja in še kakšne dodatke, ki ne sodijo v med, dostikrat ga tudi umetno segrevajo, da ostane povsem tekoč in zgleda kot naraven, vendar kupec tega ne ve, dokler ga ne preveri. Ko poskusite takšen med boste zagovorov  vedeli, da je pravi n ga čutite že v ustih, kaj še e v želodcu in potem v vseh celicah.  Kljub temu da je domač, pa ga ne priporočamo sladkornim bolnikom, ker vsebuje preveč sladkobe, ki naenkrat dvigne v krvi sladkor, kar je zelo slabo za trebušno slinavko. Zato med raje uživajte kot sladico in zdravilo, kot pomeni občasno in ne vsak dan.

Poznamo različne vrste medu, od gozdnega do cvetličnega, kostanjevega in sivkinega, obviseno je, kdaj os ga točili, v katerem obdobju os čebel med nabirale, katera rastlina je takrat cvetela. Seveda tudi medi niso čisti, čebela pač navirajo vse, kar takrat cveti, zato je super, da so na čistem območju, ker tako to super živilo ni toksično. Je primerno za vse generacije in starosti, razen za tiste, ki ste občutljivi na  sladkorje in maščobe. Tisti svetujemo raje kakšno jabolko in kakšno bolj naravno sladilo in regratove peclje, ki zbijajo sladkor.

Rate this post