Kamp Trenta

Kamp Trenta – avtentična izkušnja narave v osrčju TNP-ja

Kamp Triglav je idilično območje v Trenti, tik pod goro Triglav, v osrčju Triglavskega narodnega parka. Ta čudovit kamp v Trenti se nahaja v slikoviti dolini ob reki Soči, kjer se lahko preprosto izgubite v lepotah visokih gora in se prepustite sanjskim prizorom narave. Kamp Trenta vsakič znova navdušuje naključne popotnike, saj kamp Trenta ponuja nepozabne izkušnje v naravi, hkrati pa omogoča sprostitev in športne užitke ob pohodniških poteh, planinskih turah, ob rekah Soči ali s kolesarjenjem. Bivanje v naravi, obdana z bujno zelenimi površinami, je resnično avtentična izkušnja.

Udobno kampiranje in čarobni apartmaji v dolini Trente

Kamp Trenta ima na voljo prostor za šotore ter prikladne prostore za avtodome in počitniške prikolice. Kamp Trenta nudi tudi oskrbo za avtodome, kot so električna energija, voda in možnost odvajanja odpadnih voda. Na voljo so tudi udobne klopi in mize za sproščanje ob obroku ali druženje. Kamp Trenta svojim obiskovalcem nudi različne prostore, ki so lahko senčni ali sončni, odvisno od osebnih želja. Vključeni so tudi električni priključki in brezplačen dostop do brezžičnega interneta. Na voljo so tudi odprta ognjišča, kjer se lahko gostje zberejo okoli ognja ter se družijo in uživajo v toplini ter vzdušju. Kamp Trenta ponuja tudi plezalno steno za tiste, ki se radi preizkusijo v plezanju, ter otroško igrišče, kjer se najmlajši lahko brezskrbno zabavajo.

Kamp Trenta

V dolini Trente, kjer se reka Soča preliva med prodniki, boste našli Apartmaje Mija Trenta. Tu boste lahko uživali v čudovitih razgledih, svežem gorskem zraku in miru, ki vam pomiri um. Pred hišo se nahaja otroško igrišče, kjer se bodo otroci lahko zabavali, ter udobne klopi in mize, kjer se boste lahko sprostili in uživali v naravi. Prav tako je na voljo tudi parkirišče, ki vam omogoča enostaven dostop. Apartmaji Mija Trenta so odlično izhodišče za pohodniške poti, kot je Soška pot ali AA trail. Poleg tega nudijo tudi izhodišče za številne planinske poti in vzpone na vrhove, kot so Prehodavci, Dolina sedmerih jezer, Lepo špičje, Dolič, Triglav, Kriški podi, Razor, Pihavec, planina Berebica, Srebrnjak in mnogi drugi. V ponudbi so na voljo različni apartmaji in počitniške hiše za različno število oseb, od apartmaja za 2 osebi do hiše za 5 oseb. Vsem gostom je na voljo satelitska televizija in brezplačen WiFi.

Aktivne počitnice v čudoviti Trenti

Okolica kampa nudi številna izhodišča za pohodniške poti, kot je priljubljena Soška pot in Alpe Adria Trail, ter planinske poti, ki vodijo do vrhov. To omogoča obiskovalcem različne možnosti za aktivne in nepozabne počitnice, kot so kolesarjenje po dolini, pohodi do lepot, kot so Zadnjica, izvir Soče, Zapouden, ter planinarjenje in gorništvo. Trenta se razprostira v dolini reke Soče, in sicer od njenega izvira pa do domačije, ki nosi hišno številko Trenta 1 v Tesneh, območju kjer mlada Soča vstopi v ozko in tesno dolino.

Trenta danes izgleda povsem drugače kot nekoč, vendar naravne znamenitosti ostajajo privlačne in brezčasne. Pomemben del podobe vasi pa so ljudje, ki jo oblikujejo in negujejo. Čeprav je Trenta danes manj naseljena kot nekoč, so lastniki počitniških hiš in vaščani skupaj odgovorni za ohranjanje podobe vasi. Trenta je še posebej lepa v zgodnji in topli pomladi, prijetnem poletnem hladu ter ob mladi reki Soči, ko se dvigajo vršaci visoko nad dolino. Vendar pa so tukaj tudi hladna jesenska jutra, ledeno mrzle zimske noči ter deževni, pusti in sivi dnevi.

V bližini kampa je na voljo gostilna s širokim izborom lokalnih jedi, ki je oddaljena le 100 metrov. Prav tako je v bližini kampiranja trgovina, ki je oddaljena 1 kilometer, ter turistično informacijsko središče TNP, kjer je tudi muzej, oddaljeno 1 kilometer. Pizzerija in špagetarija sta prav tako v dosegu 1 kilometra, medtem ko je ekološka turistična kmetija le 500 metrov stran. Pri daljšem bivanju je možno pridobiti popuste. Za bivanje nad 6 nočitev je na voljo 10% popust, medtem ko je za bivanje nad 10 nočitev na voljo 15% popust. Skupine lahko uveljavljajo popuste v obsegu od 5 do 10%. Prav tako pa obstaja tudi 5% popust za člane organizacij ACSI in CCI.

Rate this post