hladilniki

Kakšni hladilniki obstajajo na trgu?

Velikokrat je prva stvar, ki bo vplivala na nakup hladilnika, njegova cena. Pri  sodobnih hladilnikih je cenovni razpon zelo visok, višja cena pa omogoča tudi več različnih funkcij in tehnologij. Tisti nad 400 evrov običajno ponujajo navadne funkcije, predale z regulacijo vlage, police za steklenice, predale za ohranjanje svežine živil in so primerni za veččlanska gospodinjstva. Povprečnemu gospodinjstvu bi zadoščali hladilniki, ki stanejo nekje do 1000 evrov in so namenjeni malce bolj zahtevnim uporabnikom. Prostostoječi so cenejši od vgradnih, pri teh pa je odvisna tudi cena vgradnje omarice.

hladilniki

V gospodinjstvu z enim ali dvema članoma zadoščajo 100-140 litrski hladilniki. S povečevanjem števila članov gospodinjstva, vsak član potrebuje 50 litrov več prostora (npr. trije člani: 170 l, štiričlansko gospodinjstvo: 220 l). Upoštevati morate tudi prehranjevalne navade uporabnikov, saj so te še najbolj pomembne pri izbiri velikosti. Če uporabljate veliko zamrznjenih živil, boste zanje potrebovali nekoliko več prostora, zato je priporočljiva izbira kombiniranega hladilnika. Vgradni hladilniki so skriti z omarico ali kuhinjsko nišo. Integrirani so v preostali del kuhinje. Hladilnik prilagojen kuhinjskemu pohištvu ne izstopa, saj je vgrajen v omarico. Ti so malce dražji od prostostoječih, prišteti jim morate tudi ceno omare, kamor so vgrajeni.

Hladilniki, ki stojijo prosto v prostoru in niso vgrajeni v kuhinjsko pohištvo so prostostoječi hladilniki. Postavimo jih lahko pod kuhinjski pult (potrebno je upoštevati širino in višino pulta), ob kuhinjske omarice ali povsod tja, kjer je prisotna električna napeljava za priklop hladilnika.

Najuporabnejši pa so zagotovo kombinirani hladilniki. Nekateri modeli imajo manjši, drugi pa večji zamrzovalni prostor. Izberete takega, ki vam bo najbolj ustrezal pri shranjevanju zamrznjenih živil. Z njimi boste lahko hkrati shranjevali sveža in zamrznjena živila. Če živil ne boste porabili v roku uporabe, jih lahko v zamrzovalniku shranite tudi za kasnejšo uporabo.

Rate this post