bolečine v nogah

Bolečine v nogah: pomagajte si na naraven način

Otekle noge in posledično nastale bolečine v nogah so neprijetna težava, najpogosteje pa so posledica neustreznega delovanja venskega ožilja. Nastale težave se prvenstveno pojavijo zaradi kroničnega venskega popuščanja, pa tudi nekaterih drugih težav kot so bolezni srca, ledvic ali jeter. Pri lajšanju bolečin oteklih nog pomaga očitek s privzdignjenimi nogami, saj na tak način pospešimo pretakanje venske krvi nazaj k srcu. K problemu bolečih in oteklih nog je potrebno pristopiti resno in na tak način izboljšati kakovost svojega življenja. Najboljša je seveda preventiva, pri čemer imamo v mislih predvsem zdrav in aktiven slog življenja, čim manj stresa in dovolj vsakodnevnega gibanja. Pri reševanju težav pa vam svetujemo, da vsaj na začetku posežete po naravnih zdravilih in pripomočkih, ki jih ponuja naravna lekarna s tradicijo A. Vogel.

bolečine v nogah

Zakaj se pojavi vensko popuščanje?

Vensko popuščanje, ki je eden glavnih krivcev za bolečine v nogah se lahko pojavi iz več različnih razlogov. Med najpogostejše sodi genska nagnjenost – v kolikor se v več zaporednih generacijah pojavlja omenjena težava je velika verjetnost, da bo ta prizadela tudi vas. Vendar pa geni še zdaleč niso edini krivec za bolečine v nogah oz. vensko popuščanje in krčne žile. Ljudje od staršev namreč podedujemo tudi navade in način življenja. V kolikor je ta nezdrav, obstaja veliko možnosti, da si posameznik pridela tudi zdravstvene težave. Med pogoste vzroke pa štejemo še veliko stoječega in pretežno sedečega dela, premalo telesne aktivnosti, veliko stresa, neprimerna obutev in oblačila, nosečnost, jemanje kontracepcijskih sredstev, kronično zaprtje in slabe prehranjevalne navade.

Odpravite bolečine v nogah

Bolečine v nogah lahko lajšate in odpravite na popolnoma naraven način. Pri lekarni A. Vogel, z že več kot 100-letno tradicijo zdravljenja na naraven način, vam ponujajo odlične izdelke, pri njihovi izdelavi pa se opirajo na dolgoletno tradicijo naravnega lekarništva.

bolečine v nogah

Za lajšanje bolečih in oteklih nog sta vam na voljo dva odlična produkta:

  • Venaforce tablete: zdravilo za krčne žile, ki vsebuje izvleček svežega semena navadnega divjega kostanja. Poleg zdravljenja težav pri krčnih žilah, se uporablja tudi pri lajšanju oteklih, težkih ter bolečih nogah, krepi vene in izboljšuje venski obtok v nogah.
  • Venagel: je gel za zunanjo uporabo in predstavlja odlično dopolnilo za nego nog pri kroničnem venskem popuščanju. Vsebuje izvleček navadnega divjega kostanja. Njegove sestavine po nanosu hladijo noge in posledično odpravljajo občutek težkih in utrujenih nog.

V kolikor se tudi vi srečujete z opisanimi težavami je čas, da naredite nekaj dobrega za svoje telo. Poleg naravnih pripomočkov v svoj vsakdan vključite čim več gibanja, zdrave prehrane in dovolj tekočine. V primeru hujših bolečin ali težav pa se vedno obrnite na svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil k ustreznemu specialistu.

Rate this post