3D slikanje

3D slikanje vam omogoča odpravo zapletov z zobmi in ustno votlino

3D slikanje je pomembno, ko imate težave z zobmi, da zobozdravnik vidi natančno, kaj je narobe in kje mora delati, da ne pride do težav in zapletov, obrnite se na Luxdental.si, ki ima to tehnologijo. Ko izbirate zobozdravnika za vas in vašo družino, je pomembno, da veste, katero tehnologijo uporablja. Vsak izkušen zobozdravnik ve, da najnovejša zobozdravstvena tehnologija pogosto ponuja številne prednosti za paciente. Na primer 3D slikanje zob ni le manj invazivno od tradicionalnih rentgenskih žarkov, ampak je tudi bolj natančno. Če nameravate poiskati storitve obnovitvenega ali kozmetičnega zobozdravstva, kot so zobni vsadki, boste to potrebovali.

3D slikanje

Za slikanje vaših zob in čeljusti zobozdravniki uporabljajo posebno napravo, imenovano računalniška tomografija s stožčastim žarkom (CBCT). Ta naprava zobozdravnikom omogoča boljši vpogled v vaše zobe z ustvarjanjem 3D slike, tako kot vaši zobje izgledajo v resničnem življenju. 3D slikanje zob zobozdravnikom olajša učinkovito načrtovanje zdravljenja ali natančno diagnosticiranje težav z ustnim zdravjem. To je zato, ker 3D slikanje omogoča vašemu zobozdravniku, da vidi višino, širino in globino vsakega posameznega zoba v vaši čeljusti.

Tradicionalni rentgenski posnetki, ki zobozdravnikom pokažejo le omejeno sliko, hitro postajajo zastareli, saj se vedno več zobozdravnikov obrača na tehnologijo CBCT. Z enim 3D slikanjem bo vaš zobozdravnik lahko videl vaše zobe, mišice, živce, bolezni, okužbe in drugo. 3D slikanje se lahko uporablja pri različnih zobozdravstvenih posegih, vključno z vgradnjo zobnega vsadka, ortodontskim zdravljenjem, terapijo koreninskih kanalov, puljenje zob, oralno kirurgijo

Ko se boste slikali, boste morali položiti glavo na naslon za brado, da preprečite premikanje med skeniranjem. Stroj se bo nato nekaj sekund vrtel okoli vaše glave, da bo posnel slike vaših zob, čeljusti in lobanje. Med postopkom boste izpostavljeni minimalni količini sevanja, ki proizvede od 100 do 600 slik. Količina sevanja, ki ga prejmete med postopki 3D slikanja zob, je znatno manjša kot pri tradicionalnem rentgenskem slikanju zob. Na zgornji povezavi pa se lahko naročite.

Rate this post