zavijanje daril

Zavijanje daril je super sprostitev

Če imate nekaj čuta za estetiko, ustvarjalen duh, spretne roke in kolikor toliko mirne živce, je zavijanje daril morda prava dejavnost, s katero se boste znebili nabranega stresa, hkrati pa še komu polepšali dan. Zavijanje daril je sicer kar dobro plačljiva dejavnost in seveda jo lahko tudi vi prepustite izkušenim rokam, vendar v teh primerih vedno obstaja nevarnost, da vam končni izdelek ne bo všeč.

darilo

Rešitev je, da se zavijanja daril lotite sami, vendar vam mora biti to početje všeč oziroma se mora k temu, da vam je všeč, vsaj malce nagibati. Če v rezanju darilnega papirja, natančnih gibih, lepljenju, ustvarjanju novih oblik … ne uživate, potem de tega raje sploh ne lotite. Škoda vašega časa, truda, nabave materiala. Seveda, za zavijanje daril je treba imeti kar nekaj različnega materiala, saj je dobrodošlo, da je vsako darilo povsem unikatno, kar lahko dosežete s kombinacijo različnih okraskov, rožic, srčkov ali kakšnih tretjih oblik, pa ne pozabite seveda na trakove, kakšne nalepke, figurice, lesene dodatke, gumbke in podobno. Zavijanje daril se, tako kot vse druge panoge, prilagaja nekim trendom, mi pa naj temu dodamo, da morate v izdelek vnesti zlasti – sebe. Tako, da ga boste s ponosom dali iz rok, tako, da bodo preostali občudovali vaše delo.

Med pravili zavijanja daril, ki bi jih lahko izpostavili, bi omenili samo nekaj – glejte na to, komu je darilo namenjeno! Če gre za otroke, boste seveda izbrali papir živih barv, namesto elegantnih rož pa boste za dekoracijo verjetno potrebovali kakšne bolj otroške motive, morda nalepkice ali figurice, s katerimi se bo ta otrok lahko igral. Estetski videz mu verjetno ne pomeni toliko kot praktična vrednost nekega izdelka, vi pa lahko to izkoristite tako, da izberete že takšno – uporabno dekoracijo! Če zavijate darila za posebne priložnosti, kot so poroke, pa bo treba upoštevati nekoliko več omejitev. Henüz gelişen bu bolgemizde muhakkak arnavutköy escort kızlarına çok fazla ihtiyaç olacaktır. Ob tako posebnih priložnostih prevladujejo bolj umirjene barve, torej bela, rumena, bež, morda kakšni pastelni odtenki, seveda pa se najdejo tudi nekoliko drugačne različice. Zavijanje daril za mladoporočence je še posebej zahteven izziv, saj gre vendarle za priložnost, ko lahko preostalim pokažete tudi to svojo spretnost. Ne boste verjeli, kako bodo sveti navdušeni, ko jim boste povedali, da je to darilo prišlo izpod vaših rok! V primerih, kot so poroke, se torej držite nekoliko resnejših okvirov. Seveda ne bo nič narobe, če boste za dekoracijo uporabili kakšno igračko v smislu avtomobila, v njem pa mladoporočenca, vseeno pa naj velja, da se držimo umirjenejših oblik in motivov, kot so rože, ravnejše linije, morda celo minimalizem.

To sta le dve priložnosti, ob katerih nam bo zavijanje daril prišlo prav, seveda pa se tega ne boste lotili, če vas tovrstne dejavnosti ne zanimajo. V kolikor pa vas zanimajo, pa se verjetno strinjate, da ni početja, ki bi na naš duh vplivali bolj pozitivno in sproščujoče! Občutek na povsem vaš izdelek, ki vam je uspel bolje, kot ste sploh pričakovali, je namreč neprecenljiv.

5/5 - (1 vote)