Skladiščenje peletov

Včasih imamo probleme doma s skladiščenjem svojih stvari. Najpogosteje nam zmanjka prostora za določene stvari kam jih skladiščiti, da bodo varni pred vremenskimi vplivi. Danes so na tržišču že peleti za ogrevanje svojega doma, ampak problem nastane kako jih skladiščiti doma. Nekaj o skladiščenju najdete tudi tukaj https://www.peleti-ceneje.si/skladiscenje. Skladiščenje je pomembno za nas, če bomo ogrevali naš dom s peleti. Vedno bolj so popularni, tako tudi cenovno najcenejši.  Ampak kako uskladiščiti, ker morajo ostati suhi, da se bomo lahko pozimi greli.

skladiščenje peletov

In mogoče se vprašate zakaj morajo biti suhi, saj drva smo včasih dajali mokra, da so dalj časa gorela. Ampak to niso drva, če hočemo res privarčevat pri ogrevanju s peleti, moramo jih znati tu skladiščit. Skladiščenje peletov tudi ni tako komplicirano, saj jih dobimo danes že v vrečah. Tako, da je delo malo lažje. Ker mokri peleti porabijo več energije in vode, zato je skladiščenje še kako pomembno.

Najbolje, da imamo vreče nekje notri v notranjih prostorih. Danes ima že skoraj vsak kakšno garažo, da lahko skladišči svoje stvari. Če smo se odločili za ogrevanje s peleti, pač bomo naredili v enem delu malo prostora za skladiščenje vreč s peleti.  Vreče je najboljše dat na palete, ki jih danes ni težko dobiti. Prostori pa naj so čim bolj suhi in stene ne vlažne. Če pa se zgodi, da imate stene vlažne, odmaknite vreče od sten, da ne pride do vlage paletov.

Ker pa mogoče nimate vsi take sreče z garažo ali kletjo pa sigurno imate kakšno lopo. Tudi v lopi je možno skladiščit pelete v vrečah. Poiščite prostor, kjer ne bo vdirala voda ali pozimi sneg. Vreče naj ostanejo čim bolj zaprte in najboljše, da jih redno pregledujete. Dobro je, da vreče ko dobite še posebej zaščitite s kakšno folijo. Če pa se vam katera vreča raztrga jo hitro zamenjajte ali če se da zalepite. Skladiščenje je pomembno za pelete, če jih imamo doma.