Kaj je Katapult METAL?

Vse se je začelo s Katapultom. Ne, vse se je začelo z idejo Jureta Kneza in Andreja Orožna, kaj bi lahko ponudila okolju, da bi več ljudi verjelo, da lahko ustvarjajo svetovno uspešne poslovne zgodbe. Pa to niti ni bistvo – želela sta, da bi ljudje bolj pozitivno gledali na svet, na ustvarjanje, na priložnosti, ki so okoli njih.

To sta sistematično udejanila s Katapultom. To je podjetniški pospeševalnik, kamor se zateče veliko podjetnikov na začetku svojo poslovne poti, kateri razvijajo nek fizični izdelek. Težko pomagajo tistim, ki imajo poslovno idejo neke storitve, ker so se osredotočili na hardware izdelke. Tem lahko največ pomagajo.

Katapult Metal

 

A ko je prihajalo vedno več startupov z vedno več potrebami po različnih strojih za razvoj hardware izdelka, je zmanjkovalo prostora in primanjkovalo nekaj pomembnih strojev … Zato sta združili moči Občina Trbovlje in podjetje Dewesoft ter ob podpori države investirala v Zasavski podjetniški inkubator. To je prostor, velika delavnica in nekaj pisarn, kamor so namestili nekaj strojev, po katerih je bilo največ povpraševanja. A sam stroj ni dovolj, če ni ljudi, ki znajo na njih delati. Anže Plevnik in Matic Pajk sta združila znanja in moči, pridružila se je še ekipa Katapulta in ustanovili so podjetje Katapult Metal d.o.o. Tam lahko startupom naredijo skoraj karkoli iz metala. Varjenje, laserski razrez, krivljenje pločevine, konstruiranje, rezkanje … Ni na ni. Zaradi potreb so sedaj dodali še profesionalni 3D printer, ki je idealen za marsikater prototip.

Ker želijo ta znanja ustvarjanja iz metala prenašati dalje, organizirajo tudi izobraževanja. Vsakdo je dobrodošel, da pride na delavnice in se nauči teh praktičnih veščin. Tam so stroji, tam so ljudje, ki ti pomagajo, tam je prostor, kamor lahko prideš in ustvarjaš. Vabljeni! Katapult Metal vas bo vesel. Vsakogar je.